VAG

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pietrasiak2 » 26 lip 2012, o 14:25

Tak czy tak po wymianie powinno się wyregulować TPS a :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

 

Postprzez warlok4 » 26 lip 2012, o 14:37

:-o dobra jeśli to rozwiąże problemy to wymienię te części czujnik przepustnicy kupię nowy bo chyba nie ma sensu wymieniać jej całej z silniczkiem krokowym co do reszty to jeszcze sonda chyba używka a reszta nowa no i hall nowy a to coś od prędkosci to gdzie to jest w ogóle
warlok4
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 lip 2012, o 12:32
Lokalizacja: Kamienna Góra

Postprzez pietrasiak2 » 26 lip 2012, o 14:39

Podaj kod silnika bo samo 1.6 nic nie mówi :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez warlok4 » 26 lip 2012, o 14:42

jak mozesz napisz na gg 10581380
warlok4
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 lip 2012, o 12:32
Lokalizacja: Kamienna Góra

Postprzez pietrasiak2 » 26 lip 2012, o 14:47

Ok lub na pw ale po 18 , zresztą może ktoś z forum będzie miał jeszcze jakąś radę obserwuj ok? :-)
Avatar użytkownika
pietrasiak2
Members
 
Posty: 2043
Dołączył(a): 29 gru 2011, o 09:52
Lokalizacja: stryków

Postprzez warlok4 » 26 lip 2012, o 14:50

ok mam nadzieję że dzisiaj się rozwiąże bo chcę w końcu to naprawić i mieć spokój ;(

[ Dodano: 2012-07-26, 15:55 ]
Chyba temat do zamknięcia mechanik mówił mi dzisiaj że to hall ale wymienimy wszystko oprócz przetwornika pojazdu takze chyba to na tyle niedługo napisze czy pomogło czy dalej się będe się męczył dzięki za pomoc ;) :-)
warlok4
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 lip 2012, o 12:32
Lokalizacja: Kamienna Góra

Postprzez pablomed » 26 lip 2012, o 21:02

Chyba jeszcze napiszesz. Błędy sporadyczne - na ogół znaczą że ktoś bawiąc sie odpinał wtyczki czujników na włączonym zapłonie albo jest to jakaś prosta usterka okablowania. Powinieneś to pokasować poczyścić wtyczki czujników kable masowe sprawdzić . Wymiana tego wszystkiego co wymieniłeś to nonsens , tak to się w ASO naprawia - trafisz lub nie.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez warlok4 » 26 lip 2012, o 21:33

przeciez mi nie pokaże mi ze kabel jest przetarty 10 cm np. od wtyczki ;/ jest dużo szukania a styki są ok ... więc zostaje wymiana nie wiem już sam jak się wnerwie to zostawie go gdzieś na poboczu :lol: :lol: :lol:
warlok4
Berbeć
 
Posty: 9
Dołączył(a): 26 lip 2012, o 12:32
Lokalizacja: Kamienna Góra

Błędy w Golfie 3 matteusz50 pomocy

Postprzez Matteusz50 » 27 lip 2012, o 19:31

Witam, mam problem z odpalaniem mojego Vw, odpali i po sekundzie zgaśnie, wyskoczyly mi błędy tego typu:
00741- Pozycja pedału hamulca
17978- Immobilizer Blokowanie startu silnika
65535- Bład jednostki kontrolnej lub modułu wewnetrznej
kontroli. Bład pamieci podtrzymujacej (KAM) lub brak
zasilania jednostki kontrolnej lub zły kontakt z
uziemieniem lub nie zapisano zadnych usterek (jesli MIL
nie jest podswietlony
01117- Sygnał ładowania generatora terminala DF
00625- Sygnał prędkości pojazdu
:cry:
Matteusz50
Matteusz50
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 3 lip 2011, o 13:40
Lokalizacja: Nowy Tomyśl

Postprzez trojeczkaGT » 27 lip 2012, o 19:41

ten blad mowi wszystko

17978- Immobilizer Blokowanie startu silnika

;p takze szukaj dziada i wywalaj go
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Obrazek
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1735
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości