stacyjka, kostka stacyjki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez CHLASTA92 » 3 cze 2013, o 23:19

rastamaniek napisał(a):Panowie, proste pytanie:

Czy są różne rodzaje zamienników kostki stacyjki? Czy można w interC kupić złą podająć wszystkie dane samochodu typu rok kod silnika itd ?

Nie chyba że mają tam taki burdel ale w to wątpię
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Avatar użytkownika
CHLASTA92
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 26 paź 2011, o 20:33
Lokalizacja: Żywocice

 

Postprzez rastamaniek » 4 cze 2013, o 15:07

Nie zakładam, że dostałem jakąś inną czy od innego modelu. Pytam oto czy dwa zamienniki do golfa mogą się różnić? ilością pinów rozmieszczeniem ich itp
20 JAHRE by RASTAmaniek czyli "stare ale JAHRE"
Obrazek
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

Postprzez CHLASTA92 » 4 cze 2013, o 23:46

Nie
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Avatar użytkownika
CHLASTA92
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 26 paź 2011, o 20:33
Lokalizacja: Żywocice

Postprzez rastamaniek » 7 cze 2013, o 14:44

to jak wytłumaczyć to, że przed wymianą kostki miałem pamięć na radiu i teraz po wymianie jej nie mam :/
20 JAHRE by RASTAmaniek czyli "stare ale JAHRE"
Obrazek
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

Postprzez Banita95 » 8 gru 2013, o 13:24

Panowie mam do was pytanie . Wczoraj jeździłem sobie golfem spoko palił jak zwykle od strzała wszystko git po dojechaniu pod dom dziewczyny zgasiłem go ale kluczyk nie chciał wyjść ze stacyjki dodam też że jeżeli kluczyk przekręcę na prosto jest prąd jeżeli w normalnej pozycji jak bym chciał go zapalić prądu już nie ma tak wgl kluczyk nie dochodzi do końca (zapłon i gaszenie) czy wkład jest do wymiany ?
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez BazukSdz » 10 sty 2014, o 22:14

Witam. Od jakiegoś czasu posiadam golfika 1.8 gt ;) Niedawno padła mi kostka stacyjki lub sama stacyjka. Po przekręceniu kluczyka nie zaświecają się kontrolki na liczniku ,ale rozrusznik kręci bez oczekiwanego efektu. Twierdze tak ,ponieważ podłączyłem kabelkami na krótko i auto odpala. Przy takim odpalaniu wszystko działa oprócz elektrycznych szyb. Co może byc nie tak z tymi szybami ?
Jeszcze jedna istotna sprawa ,podczas awarii stacyjki/kostki dymiło się z lewej strony schowka.
BazukSdz
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 22 maja 2013, o 18:19
Lokalizacja: Sieradz

Postprzez Lolenzis » 23 sty 2014, o 18:59

Żeby nie zakładać nowego tematu, posypała mi się stacyjka tz. ta kostka w niej. Wcześniej już miałem z tym problem ale poodciskałem czasem kostkę i odpalało. Niestety teraz żebym nie wiem jak cudował jest padło i tu pytanie:
- Każda stacyjka będzie pasować ? Czy np. stacyjka od diesla już nie (mam benzynę) ?

Prosił bym o szybką odpowiedź i tak wiem że pewnie ta kostka w stacyjce da się wymienić ale nie mam czasu umiejętności ani warunków żeby to zrobić :/
Avatar użytkownika
Lolenzis
Czytacz
 
Posty: 139
Dołączył(a): 3 wrz 2012, o 23:48
Lokalizacja: Warszawa

Problem

Postprzez Harry91 » 31 mar 2014, o 21:58

Witam mam nie mały problem a mianowicie jadąc sobie na stacje zalać gofera zatrzymałem się pod dystrybutorem, zgasiłem elegancko, paliwko zatankowałem, wsiadam przekręcam kluczyk i zero kontrolek.(od aku ledwo widoczna a aku sprawne) Sprawdziłem klemy i kostki wszystko było ok. Silnik kreci ale nie zapala. Delikatnie się denerwując zacząłem ruszać kluczykiem i obudowa stacyjki załapał. Zapalałem go i gasiłem kilka razy czy dalej będzie to co było że nie chciał zapalić. Wracając nim do domu zgasł zero kontrolek. Powtarzając czynność kontrolki powróciły i dotarłem do domu.
Pytanie od czego zacząć?
Gdzie szukać problemu?
Co wymienić ewentualnie?
Wszelkie sugestie i podpowiedzi mile widziane.
Harry91
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 15:23
Lokalizacja: Bielice/Pyrzyce

Postprzez prezesik » 31 mar 2014, o 21:59

Kostka stacyjki w pierwszej kolejności do wymiany.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez Harry91 » 31 mar 2014, o 22:25

ciężka to wymiana?
Harry91
Czytacz
 
Posty: 48
Dołączył(a): 15 mar 2013, o 15:23
Lokalizacja: Bielice/Pyrzyce

Poprzednia stronaNastępna strona

inspirationstudio.eu



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości