stacyjka, kostka stacyjki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez bialy80 » 24 lut 2013, o 16:17

Koledzy mam pytanie kupiłem sensorową blokade zapłonu i gdzies trzeba sie wpiac pomiedzy kabel przy stacyjce ktos sie orientuje ktory kabel za co odpowiada?
mój golfik to III r 97 1.4
Pozdrawiam
bialy80
Berbeć
 
Posty: 7
Dołączył(a): 24 lut 2013, o 16:07
Lokalizacja: Szczecin

 

Postprzez Golf Maniak » 10 mar 2013, o 10:44

Panowie mam dość dziwny problem ze swoją stacyjka.Mianowicie od czasu do czasu po przekręceniu kluczyka nie mam zapłonu (nie pomagają próby przekręcenia ponownie kluczykiem) ostatnio męcząc się tak ok pół godziny niechcąco (na szczęście) dotknąłem manetki od kierunkowskazów i powrócił mi zapłon.Teraz pytanie brzmi czy ktoś miał taki sam problem w swoim golfe?Do wymiany jest manetka od kierunków któraś kostka czy jeszcze coś innego?
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Janekwgolfie » 24 mar 2013, o 01:49

Witam. Podlaczam sie do tematu bo mam problm ze stacyjka. A mianowicie problem z przekreceniem kluczyka. Od jakiegos czasu coraz trudniej jest tak jakby zlapac dopbra pozycje zeby kluczyk sie przekrecil a dzisiaj w ogole nie dalem rady a probowalem 10 minut. Kostke wymienialem z miesiac temu bo byl ten sam problem.Czy to mozliwe ze znowu kostka czy trzeba stacyjke nowa? Czytalem ze mieli tu ludzie podobne problemy ale dalej sie zastanawiam jak rozwiazac swoj. Wiec prosze o rade
Janekwgolfie
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 21:36
Lokalizacja: Białystok

Postprzez prezesik » 24 mar 2013, o 02:32

Janekwgolfie, standardowa usterka - kostka stacyjki :-)
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez Janekwgolfie » 24 mar 2013, o 02:50

Tak czesto siadaja byc moze no. Czyli nie ma co majstrowac przy wkladce. Bo jest tak ze w ogole nie moge drgnac kluczykiem nawet w 1 pozycje
Janekwgolfie
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 21:36
Lokalizacja: Białystok

Postprzez scyzormks » 24 mar 2013, o 09:33

blokada kierownicy? Poruszaj ja w prawo lewo i spr przekrecic jesli to nie to to prawdopodobnie ZNOW kostka choc watpie jesli była niedawno wymieniana.

Jesli masz 2 kluczyk sprobuj nim. :-)
Avatar użytkownika
scyzormks
Gaduła
 
Posty: 632
Dołączył(a): 17 maja 2012, o 16:53
Lokalizacja: Wojkowice

Postprzez Janekwgolfie » 24 mar 2013, o 12:19

Nie kierownica nie zblokowana. Ale dzisiaj udalo mi sie przekrecic w pozycje zaplonu. no i jak juz przekrecilem to pali normalnie bez problemu. Najtrudniej jest w ogole ruszyc kluczyk w stacyjce. Mysle nad wymiana samej wkladki.
Janekwgolfie
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 25 paź 2012, o 21:36
Lokalizacja: Białystok

Postprzez boruc125xx » 28 maja 2013, o 18:02

witam mam problem a mianowicie chodzi o to że problem był na początku taki że po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapłon dalej był włączony potem nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zapłon był włączony co skutkowało ciągle włączonym silnikiem, gdy problem znikł pojawił się kolejny el, szyby opuszczały się ale nie podnosiły i centralny zamek sie otwierał ale nie zamykał do tego doszedł problem z odpaleniem gdy prubuje odpalic slychac jakis swiergot w skrzynce bespieczników zapewne jest jakies zwarcie... prosze o pomoc z góry dzięki
boruc125xx
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 28 maja 2013, o 17:54
Lokalizacja: internet

Postprzez prezesik » 30 maja 2013, o 20:16

witam mam problem a mianowicie chodzi o to że problem był na początku taki że po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapłon dalej był włączony potem nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zapłon był włączony co skutkowało ciągle włączonym silnikiem
kostka stacyjki w pierwszej kolejności do wymiany
boruc125xx napisał(a):problem z odpaleniem gdy prubuje odpalic slychac jakis swiergot w skrzynce bespieczników zapewne jest jakies zwarcie...
zdejmij osłonkę skrzynki bezpieczników, po obu stronach skrzynki będziesz miał białe zatrzaski, odchyl je do góry i będziesz mógł opuścić skrzynkę w dół, wtedy będziesz mógł sprawdzić który przekaźnik brzęczy. Być może dostała się tam woda, która robi zwarcie.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez rastamaniek » 3 cze 2013, o 17:39

Panowie, proste pytanie:

Czy są różne rodzaje zamienników kostki stacyjki? Czy można w interC kupić złą podająć wszystkie dane samochodu typu rok kod silnika itd ?
20 JAHRE by RASTAmaniek czyli "stare ale JAHRE"
Obrazek
rastamaniek
Czytacz
 
Posty: 100
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 23:50
Lokalizacja: Wyszków Mazowieckie

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości