Problem z prawą elektryczną szybą

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez nielegalny23 » 14 sty 2008, o 00:27

no najwyrazniej ..ale jakim cudem nie chce odpalic..bo przeciez co ma piernik do wiatraka...??? :?: :?: :?:
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

 

Postprzez Zico63 » 14 sty 2008, o 01:37

To może być odcięcie paliwa, faktycznie; sąsiadka w 1,6B ma coś podobnego: aby odpalić - musi być wciśnięte ogrz. szyby - tylko potem można wyłączyć. Tak że ten guzik jest często wykorzystywany do blokady, choć w różny - jak widać - sposób łączony.
Pozdro. Zico
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez kamilecki » 15 sty 2008, o 01:38

Drodzy Forumowicze...

Otóż...Piernik do Wiatraka ma tyle, że i Piernik i Wiatrak pochodzą z HOLANDII.

Mówcie mi EUGENIUSZ ;-)

a na powaznie to zapewne jest odciecie zrobione, bo zwarcie jak by np było to by wywalalo bezpiecznik.

- proponuje jeszcze sprawdzic czy ta szyba rzeczywiscie grzeje po wlaczeniu przycisku,
- lub wyjac przycisk i obejzec czy jest on podlaczony do oryginalnej kostki czy jakies wsówki (nieda to 100% pewnosci)
- wlacz stacyjke i przyciskajac przycisk szyby sluchaj czy pod deska cos nie stuka
pozdrawiam

[ Dodano: 2008-01-15, 11:59 ]
pozatym tak piernik jak i wiatrak maja 7 liter i koncza sie na "K" ;-)
kamilecki
Gaduła
 
Posty: 459
Dołączył(a): 31 paź 2007, o 19:16
Lokalizacja: do kąd

Szyby elektryczne

Postprzez Bandzior » 15 sty 2008, o 20:09

Witam. Mam problem z szybami. Otoz chodzi o to ze czasami szyba nie che mi sie otworzyc.
Ale za jakis czas moge juz normalnie otwierac.
CZemu tak jest? Wie moze ktos?
Za wszelkie informacje bede wdzieczny.
Pozdrawiam
Bandzior
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 2 wrz 2007, o 19:25
Lokalizacja: Drygaly

Postprzez Aro » 15 sty 2008, o 20:28

ale dzieje Ci się tak np. od rana ? Może poprostu mróz ... u mnei to samo było ,szybki przymarzły lekko niechciały się otworzyć ,a po jakimś czasie odmarzły i same sie otworzyły. Uroki zimy :-|
Posłuchaj go, prawde Ci powie -----------------------------------------------------> Obrazek
Avatar użytkownika
Aro
VIP
 
Posty: 1328
Dołączył(a): 28 paź 2007, o 10:45
Lokalizacja: Gostynin

Postprzez nielegalny23 » 16 sty 2008, o 00:29

- proponuje jeszcze sprawdzic czy ta szyba rzeczywiscie grzeje po wlaczeniu przycisku,
- lub wyjac przycisk i obejzec czy jest on podlaczony do oryginalnej kostki czy jakies wsówki (nieda to 100% pewnosci)
- wlacz stacyjke i przyciskajac przycisk szyby sluchaj czy pod deska cos nie stuka
pozdrawiam

a wiec jak odpale silnik i to wlacze to auto gasnie po drugie nic nie strzela nie pyka itd pod deska...ale nie wiem czy szyba grzeje bo mam zalozona foli i sa styki odlaczone..
nielegalny23
Czytacz
 
Posty: 74
Dołączył(a): 11 gru 2007, o 00:26
Lokalizacja: ?ódz

Postprzez stingeros » 16 sty 2008, o 01:24

napewno przymarzniete troszku i silniczek nie daje rady:)...wybacz mu bo jest dosc maly i ciezko mu:P
*****************************
VW GOLF MK3 by STINGER
Avatar użytkownika
stingeros
Members
 
Posty: 532
Dołączył(a): 9 wrz 2007, o 12:53
Lokalizacja: Oświęcim

Postprzez kamilecki » 16 sty 2008, o 13:45

ja nie mówiłem o odpalaniu samochodu tylko wlaczeniu stacyjki na zaplon. tak zeby sie kontrolki zapalily ale bez odpalania i wtedy wlaczyc guzik od szyby i patrzec co sie bedzie dzialo. czy kontrolki zgasna vzy jakies inne cuda....

pozatym...

- lub wyjac przycisk i obejzec czy jest on podlaczony do oryginalnej kostki czy jakies wsówki (nieda to 100% pewnosci)

pozdr
kamilecki
Gaduła
 
Posty: 459
Dołączył(a): 31 paź 2007, o 19:16
Lokalizacja: do kąd

Postprzez Bandzior » 24 sty 2008, o 23:48

No niestety nie mroz, bo nawet jakies cieplo na dworzu. I to mnie dziwi
Bandzior
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 2 wrz 2007, o 19:25
Lokalizacja: Drygaly

Postprzez młody88 » 25 sty 2008, o 15:26

zapewne zawieszają Ci się szczotki w silniczku miałem kiedyś taki przypadek.
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości