MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Piaggio » 20 lut 2012, o 21:14

tak jak wyżej czujnik temperatury zewnetrznej znajduje sie w zderzaku w kratce po stronie pasazera- a jeżeli nei dziala sprawdz dokaldnie kable ktore do niego ida, może byc przetarty, badz przerwany
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

 

komputer

Postprzez krzysiek1992 » 22 lip 2012, o 18:04

witam mam do wymiany komputer mam golf 3 z silniekiem 1,4 a nie wiem czy te golf mialy sygnal spalania paliwa o tuz chce zamontowac licznik mfa chyba ze kupie komputer od golf 3 z silnikiem 1.6 bo one juz mialy sygnal spalania

i mam pytanie tekie czy jest roznica komputera od 1.6
drugie pytanie

czy golfy z silnikiem 1.4 mialy sygnal spalanie i od jakiego roku to byly golf
krzysiek1992
Badacz tematu
 
Posty: 284
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 20:26
Lokalizacja: ostrów wielkopolski

Postprzez pablomed » 26 lip 2012, o 21:21

Sterownik od 1.4 ABD nie generuje sygnału na MFA a nie możesz zakładać innego, reszta funkcji MFA będzie działać jeśli wstawisz odpowiednie czujniki temperatury oleju i powietrza, ale niestety prawdopodobnie nie kupisz licznika z MFA o takim samym wskaźniku wgsz więc będą przekłamania prędkości i przebiegu, w sumie rzecz nie warta gry
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

MFA problem z temperatura zewnetrzna

Postprzez suchyvw » 5 sie 2012, o 14:07

Witam, niedawno zakladalem mfa do swojego golfa, wszystkie wskazniki i czujniki wskazuja ok poza temperatura zewnetrzna, pokazuje caly czas 50 stopni, zdarzaja sie dni ze pokazuje 46.
W czym szukac przyczyny?
Sprawdzalem juz kilka czujnikow. dzieki za odp
suchyvw
Badacz tematu
 
Posty: 224
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 20:29
Lokalizacja: Łączno/Morąg

Postprzez kimz » 5 sie 2012, o 21:36

Z tego co gdzieś przeczytałem on tam musi jakiś czas chodzić bo na poczatku świruje czy coś nie wiem a długo już masz go wpiętego ? ( w sensie cały czas ten sam )
Avatar użytkownika
kimz
Gaduła
 
Posty: 438
Dołączył(a): 8 mar 2012, o 17:20
Lokalizacja: Ostrów wlkp

Postprzez killah » 5 sie 2012, o 22:28

kimz napisał(a):Z tego co gdzieś przeczytałem on tam musi jakiś czas chodzić bo na poczatku świruje czy coś nie wiem a długo już masz go wpiętego ? ( w sensie cały czas ten sam )


dokładnie, mi też na początku świrował. Daj mu pochodzić z 1 dzień i zobaczysz
killah
 

Postprzez Piaggio » 5 sie 2012, o 23:27

jeżeli temp się nie unormuje szukał bym po kabelku czy gdzieś się przypadkiem nie rozłaczyl bo wtedy właśnie będzie tak dziwnie wskazywać.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

Postprzez suchyvw » 6 sie 2012, o 06:59

podlaczony jest ok 2 tygodni , podlaczalem go nawet bezposrednio do skrzynki bezpiecznikow

sprawdzane juz bylo:
wiazka licznika
licznik
czujnik

[ Dodano: 2012-08-09, 13:06 ]
ostatnio temp zaczela sie zmieniac od 40-50 stopni. Jezeli pokazuje np temp 45 stopni to jak odlacze czujnik i zrobie zwarcie na kablach to dalej pokazuje 45 stopni. Analogicznie jest do innych temperatur, wychodzi na to ze wina lezy na skrzynce bezpiecznikow??
suchyvw
Badacz tematu
 
Posty: 224
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 20:29
Lokalizacja: Łączno/Morąg

montaż MFA co potrzeba ?

Postprzez pitoos » 20 sie 2012, o 01:15

witam . chciałem zamontować MFA w moim 1Z
z tego co się orientuje to potrzeba :
-czujnik temp oleju
-czujnik temp powietrza
-manetka MFA
-licznik
- i wiązkę od licznika i manetki

jako dawce mam 2.0 GTI 115ps ( nawaisem mówiąć jak ktoś szuka cześci do od tego polida to pisać na PW - mam dostęp do całego na częsci)

pytanie brzmi ( proszę o foto lub dokładny opis jak dla małego dziecka :p)

co mam zabrać ???
- które czujniki - gdzie one są ???
- które wiązki najlepiej foto albo opis


temat w miarę gorący puki mam to GTI w kupie .. lada chwila bedzie cięte na żyletki :P


pozdrawiam
pitoos
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 22 lip 2012, o 08:35
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez greg001 » 20 sie 2012, o 01:58

http://www.forum.mod-car.pl/ - forum z okolic Tychów i Bierunia /Śląsk/ - Forum - Sklep moto - Blog
Avatar użytkownika
greg001
Gaduła
 
Posty: 509
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 18:26
Lokalizacja: ślask / SBL

Poprzednia stronaNastępna strona

drabiny jezdne



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości