Licznik, kontrolki, wskaźniki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez klaudek669 » 24 lut 2015, o 10:49

No tak, ale jeden więcej niż motometer :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 318
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

 

Postprzez pawel66600 » 24 lut 2015, o 22:01

Motometer ma kontrolkę niezapiętych pasów więc tyle samo :mrgreen:
Szaleństwo czy głupota? Po prostu PASJA na zawsze. . .
Avatar użytkownika
pawel66600
Czytacz
 
Posty: 82
Dołączył(a): 29 kwi 2010, o 10:08
Lokalizacja: GK

Postprzez klaudek669 » 24 lut 2015, o 23:36

pawel66600, aż musiałem otworzyć zobaczyć :wstyd:

Masz racje, to od zużytych klocków też ma i dodatkowo przeciwmgielne tył obok cieczy :hyhy: Przynajmniej ten co otworzyłem - ale co z tego jak diód już nie ma w tym miejscu :lol:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 318
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez GTI12 » 1 mar 2015, o 20:08

Zdaję relacje,bo przeważnie to jest tak,że jak tylko ktoś się czegoś dowie to potem nie ma nawet czasu by zdać Relacji :-|
Tak jak mówiłeś klaudek669 rozebrałem licznik no i przeczyściłem wszystko jak trzeba,
a rezultat był taki ,że pojawiło się część cyferek ,ale po jakimś czasie znowu zniknęło .
Więc najlepszym sposobem jest wymienić na inny. ;-)

Pytanko jest jeszcze tylko jedno :
Jeśli bym szukał to jest pewność ,że licznik będzie działał na 100% z modelów 1.4/1.6/1.8 (Benzyna)
oczywiście też do Benzyniaka (1.6) :?:
Bo w niektórych modelach licznik pokazuje także inne parametry jak np. spalanie.
GTI12
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 22 lut 2015, o 12:51
Lokalizacja: Małopolska

Postprzez slawek5t » 1 mar 2015, o 23:56

Musi sie zgadzać numer WGSZ czy jakoś tak
Mój golfik ;)
Avatar użytkownika
slawek5t
Members
 
Posty: 1993
Dołączył(a): 15 cze 2011, o 00:05
Lokalizacja: Pomorskie

Postprzez kuba89 » 17 mar 2015, o 20:42

Witam,
mam taki problem z golfem. Po odłączeniu stacyjki stan licznika i zegar dalej wyświetlają się na liczniku. Dopiero po odłączeniu akumulatora znikają. Czy miał ktoś taki przypadek ??
kuba89
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 mar 2015, o 20:16
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez Thorsten » 17 mar 2015, o 20:44

kuba89, tak... każdy tak ma.... normalnie pokazuje przebieg i godzinę...
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez GolfiarzJR » 17 mar 2015, o 20:45

kuba89, Przecież godzina i przebieg zawsze się swiecą (na czarno) gdy masz wyłączona stacyjke , a gdy włączysz to samo tylko ze pojawia sie Inspekcja ale to zalezy kto jak i co ma :)
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1362
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Silnik: 1.6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez kuba89 » 17 mar 2015, o 20:52

Poważnie ? Bo nie zauważyłem wcześniej, a coś działałem przy kablach i myślałem, że coś uwaliłem.
kuba89
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 17 mar 2015, o 20:16
Lokalizacja: Tarnów

Postprzez Thorsten » 17 mar 2015, o 20:56

kuba89, poważnie... wszystko jest ok
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości