Licznik, kontrolki, wskaźniki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez K@mil » 8 maja 2008, o 18:14

Panowi i jak z fotka :D bo chetnie zobacze he :D moze sam sie skusze :D
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

 

Postprzez Zico63 » 8 maja 2008, o 22:28

Oj, krucho.... :-( , Gość pojechał rozbudowywać Imperium Brytyjskie i (podobno) trochę mu zleci. Ale jak pisałem: żadnej rożnicy poza tym, że wskaźniki paliwa i temperatury są w środku na górze. I jeszcze jedna sprawa: ten przynajmniej model licznika nie miał żaróweczek kontrolnych w oprawkach tylko takie miniaturowe, WLUTOWYWANE :zly: . Tak, że może ten mój seryjny nie jest taki zły a ma np. kontrolkę paliwa!!
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-19- ... ight=zicos
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez KoguTek » 15 maja 2008, o 00:41

a mógłby ktoś napisac tak jak najprościej...

coś w tym stylu:

stary----->nowy
3pin -> 7,9,24
itd...

bo z tamtej rozpiski to ciezko mi jest sie polapac...

tak po polskiemu ktory stary do ktorego nowego i bedzie super (czytać ---> bede montowal :-> )
KoguTek
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 maja 2008, o 00:36
Lokalizacja: Dębica

Postprzez Y@RO » 15 maja 2008, o 00:43

KoguTek napisał(a):a mógłby ktoś napisac tak jak najprościej...


Stara ---->> Nowa
1 ---->> wolny,
2 ---->> 22
3 ---->> 7+9+24
4 ---->> wolny,
5 ---->> 7+9+24
6 ---->> 7+9+24
7 ---->> wolny,
8 ---->> 10
9 ---->> wolny,
10 ---->> 11
11 ---->> 23
12 ---->> 20
13 ---->> 1
14 ---->> wolny,
15 ---->> wolny,
16 ---->> 12
17 ---->> wolny,
18 ---->> 29
19 ---->> 7+9+24
20 ---->> 13
21 ---->> 5
22 ---->> 18
23 ---->> 8
24 ---->> 2
25 ---->> 17
26 ---->> wolny,
27 ---->> 28
28 ---->> 14

Jak by co to jeszcze tu
http://www.autoextrem.de/showthread,t-67757.htm
Zapraszam do komentowania i oglądania :) :D :P

http://www.golf3.pl/topics2/germanik-mk ... vt6067.htm
_________________
Avatar użytkownika
Y@RO
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 22:11
Lokalizacja: Liban City :]

Postprzez KoguTek » 15 maja 2008, o 10:53

Y@RO, czyli

pin 3,5,6,19 ze starego maja być połączone razem do pinów 7,9,24 w nowym?
bo w tym najbardziej sie mieszam...
KoguTek
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 15 maja 2008, o 00:36
Lokalizacja: Dębica

Postprzez Y@RO » 15 maja 2008, o 12:48

Piny w starym 3,5,6,19 to komputer MFA. Jesli go nie posiadasz to poprostu spinasz piny 7+9+24 w nowej kostce i podpinasz je pod mase :)
Zapraszam do komentowania i oglądania :) :D :P

http://www.golf3.pl/topics2/germanik-mk ... vt6067.htm
_________________
Avatar użytkownika
Y@RO
Czytacz
 
Posty: 116
Dołączył(a): 2 maja 2008, o 22:11
Lokalizacja: Liban City :]

Zamiana normalnego licznika z golfa 3 na licznik z polo

Postprzez Tapi » 23 gru 2008, o 00:28

Witam serdecznie mam pytanko.
Nie wiem czy dział odpowiedni ale spróbuje.
Mam chęć wymienić swój licznik z golfa 3 na licznik z polo.
Link
http://moto.allegro.pl/item506454148_li ... tanio.html

Podstawową różnica miedzy obecnym licznikiem a tym jest drobna różnica w prędkościomierzu ponieważ mój jest wyskalowany do 220 km/h a ten do 200 km/h

jaka będzie różnica lub przekłamanie jeśli będę jechał 100km/h a nie będzie to wcale tyle w rzeczywistości czy w ogóle jest różnica czy wcale nie?

wszędzie szukam liczników wyskalowanych do 6,5 tys w obrotomierzu i 220km/h na prędkościomierzu ale nie mogę znaleźć dlatego zwracam sie do kogoś kto już zrobił taka podmiankę u siebie i czy jest ok.
Avatar użytkownika
Tapi
Czytacz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 11 lut 2008, o 19:11
Lokalizacja: Sławków

Postprzez K@mil » 23 gru 2008, o 00:31

Temacik juz był :arrow: http://www.golf3.pl/topics4/licznik-z-p ... cznik+polo

Poszukaj licznika z mk4 sa one takie same jak w polo, z mk4 napewno znajdziesz tak samo wyskalowanego jak twój...

Wyskalowanie to nie jest jedyny problem, jest jeszcze jeden... licznik nie zmiesci Ci sie w konsole mk3 :) poszukaj tematów byly juz o wkładaniu licznika mk4 do naszych goferków...

To Ci pomoze http://www.vwgolf.pl/?p=624
Ostatnio edytowano 23 gru 2008, o 00:36 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez Tapi » 23 gru 2008, o 00:34

właśnie czytałem niektóre tematy na ten temat i tylko liczniki z MK4 niewieszczą sie całkiem w konsoli MK3 a liczniki z polówki dobrze pasują.
Avatar użytkownika
Tapi
Czytacz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 11 lut 2008, o 19:11
Lokalizacja: Sławków

Postprzez K@mil » 23 gru 2008, o 00:44

Temacik scalony !! taka sama treść tematu !! :wstyd:
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Poprzednia stronaNastępna strona

etyka niezależna



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości