immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

immobilizer

Postprzez madoniek » 12 kwi 2008, o 22:08

Witam sorki troszke nie w tym forum ale tez związane z motoryzacją.. a mianowicie mój kumpel ma skutera "pezota" i kupił go bez kluczyków za smieszną kase a teraz jest problem bo tam jest immobilizer i nie ma go jak odpalic macie jakieś pomysły jak odpalić ominąć immobilizer ????? :cry:
Avatar użytkownika
madoniek
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 18:28
Lokalizacja: Święcany

immobilizer

 

Postprzez Rafit » 13 kwi 2008, o 02:24

madoniek, bez kluczyków? A papiery przynajmniej na niego ma :lol: Trochę lipę zrobił, najlepiej niech wymieni stacyjkę, dorobi kluczyk i da do programowania nowy Immo za jakieś 250zł dorobią.
Avatar użytkownika
Rafit
Badacz tematu
 
Posty: 257
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 20:33
Lokalizacja: GDA

Postprzez madoniek » 13 kwi 2008, o 08:37

Rafit, papiery ma ;-) <bo kupił za granicą a gościu kluczyki zgubił> co do tego immo. to nie mozna jakos podpiąć na krótko albo cuś?? bez wydawania za duzo kasy :-|
Avatar użytkownika
madoniek
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 18:28
Lokalizacja: Święcany

Postprzez luzi82 » 23 kwi 2008, o 19:08

miałem podobną sprawe tylko ja mam benzyne jeżeli jest to fabryczny imob to tylko można go usunąc w jakimś dobrym warsztacie ale podejrzewam ze jezeli odpalasz go nor malnie to jest dobry
luzi82
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 kwi 2008, o 18:39
Lokalizacja: klodzko

Postprzez opolanin » 30 kwi 2008, o 23:47

immo zostało usuniete przy okazji regeneracji pompy wtryskowej
opolanin
 

Immobilajzer

Postprzez wojtal_85 » 13 maja 2008, o 18:45

witam gdzie jest i jak wyglada puszka od immo. co pewien czas zawiesza sie mi to ... samochód odpala i chodzi 2 sekundy i gasnie
POMOCY
wojtal_85
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 24 kwi 2008, o 20:27
Lokalizacja: Inowrocław

Postprzez młody88 » 13 maja 2008, o 22:16

jeżeli orginał to w sterowniku silnika
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Nowe zamki a immobiliser

Postprzez czepi » 13 maja 2008, o 22:25

Witam.
Mam następujący problem. Mam centralny zamek z pilota ale ostatnio postanowiłem otworzyć autko z kluczyka i niestety kluczyka nie da się przekręcić. Wygląda na to że kiedyś ktoś się do niego włamywał i popsuł zamki.
Chciałbym wymienić zamki żeby można było z kluczyka otworzyć auto lecz problem w tym że jak wymienie zamki to razem z kluczykami oczywiście... i co wtedy z immo ??? musiałbym mieć chyba osobne klucze do drzwi i osobne do stacyjki... czy ktoś może ma pomysła co z tym fantem zrobić?
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez młody88 » 13 maja 2008, o 22:38

nikt ci się nie włamywał tylko wkładki stanęły od nieużywania oddaj wkładki do remontu, albo dorób nowe pod kluczyk
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu
 
Posty: 396
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 12:23
Lokalizacja: Radom

Postprzez czepi » 13 maja 2008, o 22:52

muszę do serwisu VW jechać czy można gdzieś indziej to dorobić...? od strony pasażera to kluczyka się nie da nawet włożyć do końca
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości