immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Kryst88 » 7 mar 2008, o 08:14

u mnie bylo to samo mialem immo CONLOG, na parkingu pod sklepem sie zepsulo inie szlo odpalic, wiec podjechalem do elektryka i to badziewie kompletnie odlaczyl
Kryst88
Czytacz
 
Posty: 133
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 08:38
Lokalizacja: Żory

 

Postprzez qbic1983 » 8 mar 2008, o 16:19

jak masz ten immo niemiecki,oryginalny z VW to wez to odrazu wywal!!!!!!
Moj elektryk mówił ze nieraz to w niedziele mial telefony od swoich klientów"stoje na stacji paliw - nie moge odpalic" jechał i 150 zl w kieszeń... :-D
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Postprzez Zico63 » 8 mar 2008, o 18:34

Witam! Może ktoś z Kolegów odłączał to draństwo sam, może można VAG-iem samemu. Jeśli to jest tak awaryjny i grożący brakiem powrotu do domu element - to trzeba o tym pomyśleć.
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: http://www.golf3.pl/topics2/vw-golf-19- ... ight=zicos
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Postprzez Macros » 18 mar 2008, o 21:36

Witam wszystkich.

Mam fabryczne radyjko alpha, immobilizer. Wszystko dziala poprawnie.
Natomiast jesli podepne inne radio, to immobilizer przestaje dzialac, samochod odpala, jakby immobilizera wogole nie bylo ( dioda nie miga, nie trzeba przykladac "breloczka" ).
Jak z tego wynika, radiofabryczne jest sprzezone z ukladem immoblilizera.

Czy ktos probowal zrobic tak, by miec wlasne radyjko ( inne niz fabryczne ) i zeby dzialal immobilizer ? W obecnych czasach i zdolnosciach złodziei to zadne zabezpieczenie, no ale chcialbym go na razie zostawic, nie odlaczac.
W innych postach pisza, jak zrobic, by radio mialo podtrzymanie pamieci ( zamiana przewodow w kostce itp ) natomiast nikt nie wspomnial o immobilizerze...

Macie jakis patent na to ?
Moze przeoczylem jakis post?
Bede wdzieczny za jakis link lub porade.

Dzieki.
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

Immobilizer i zmiana radia

Postprzez Macros » 18 mar 2008, o 22:20

Witam wszystkich.

Mam fabryczne radyjko alpha, immobilizer. Wszystko dziala poprawnie.
Natomiast jesli podepne inne radio, to immobilizer przestaje dzialac, samochod odpala, jakby immobilizera wogole nie bylo ( dioda nie miga, nie trzeba przykladac "breloczka" ).
Jak z tego wynika, radiofabryczne jest sprzezone z ukladem immoblilizera.

Czy ktos probowal zrobic tak, by miec wlasne radyjko ( inne niz fabryczne ) i zeby dzialal immobilizer ? W obecnych czasach i zdolnosciach złodziei to zadne zabezpieczenie, no ale chcialbym go na razie zostawic, nie odlaczac.
W innych postach pisza, jak zrobic, by radio mialo podtrzymanie pamieci ( zamiana przewodow w kostce itp ) natomiast nikt nie wspomnial o immobilizerze...

Macie jakis patent na to ?
Moze przeoczylem jakis post?
Bede wdzieczny za jakis link lub porade.

Dzieki.
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

Postprzez PiJey88 » 18 mar 2008, o 22:24

Macros, to indywidualny patent, taki imobilajzer przykładany z bryloczyka nie był seryjny, więc musi ci jakiś elektryk od alarmów to rozwikłać :-)
Avatar użytkownika
PiJey88
Administrator
 
Posty: 5010
Dołączył(a): 2 lut 2007, o 09:16
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Macros » 18 mar 2008, o 22:47

PiJey88, dzieki za odpowiedz.

Hm... ale jednak w dokumentacji do autka znajduja sie dokumenty potwierdzajace fakt zalozenia instalacji immobilizera, zatem autko od nowosci posiada taki bajer...
Nie sledzilem jeszcze historii wyposazenia poszczegolnych modeli golfikow...
Moze to byla jakas opcja dodatkowego wyposazenia?

Sprawdze jeszcze dokladnie podlaczenia w kostce do radia co i jak.
Moze da sie to w prosty sposob obejsc... mam pomysl...

Dam znac jak cos bede wiedzial.

A jesli ktos juz ten temat przerabial, wdzieczny bede za info.

Pozdro dla wszystkich.

[ Dodano: 2008-06-14, 14:51 ]
Witam ponownie.

Czy ktoś może ma wiecej informacji w tym temacie co pisalem wyzej?

Moze macie instrukcje do seryjnego radia Alpha, gdzie opisane jest jak wspolpracuje ono z immobilizerem?

Pozdro!

[ Dodano: 2008-07-27, 14:11 ]
Witam.

No wiec moj problem z immo zostal rozwiazany !!

Dzieki za pomoc Zico63 :zdrowko:

Aby immobilizer dzialal poprawnie nalezy wypiac z kostki w samochodzie przewod brazowo-czerwony, ktory podaje sygnal do radia, ze kluczyk jest w stacyjce.


Mysle, ze temat mozna uznac za zakonczony.

Pozdrawiam !!


Macros
Macros :)
Golf III 1.9 TDI 90KM '94r
Avatar użytkownika
Macros
Czytacz
 
Posty: 24
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:09
Lokalizacja: Żywiec (okolice)

Postprzez marcin_25zg » 19 mar 2008, o 08:36

Moj ojciec ma taki orginalny vw immobilaizer i wlasnie mu wywalaja go z auta bo co zrobia to ze 2 dni pochodzi i sie sypie
marcin_25zg
Berbeć
 
Posty: 16
Dołączył(a): 30 paź 2007, o 07:39
Lokalizacja: zielona gora

Postprzez qbic1983 » 19 mar 2008, o 10:33

wywal ten shitttt..... :-/
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

immobilizer w dieslu jak go odlaczyc???

Postprzez opolanin » 19 mar 2008, o 10:34

witam posiadam golfa silnik 1,9D i mam immo chyba padniete, dla pewnosci chce go odlaczyc, moze wie ktos jak to zrobic, jest podpiety do pompy wtryskowej, zaznaczony na rysunku na czerwono i jaki typ mam immo, znajduje sie w kluczyku, pozdrawiam
opolanin
 

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości