immobiliser

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Re: problem z immobilajzerem...

Postprzez piwko*! » 8 gru 2007, o 21:56

WITAM JA MIA?EM TO SAMO POJECHAJEM DO SERWISU WV DO KOLEGI ELEKTRYKA I POWIEDZIA? ALBO CZYTNIK ALBO PUSZKA IMO ALE KAZA? MI WYCIAGN?? Z POD KIEROWNICY PUSZKE IMOB. I OKAZA?O SIE ?E ZROBI? SIE ZIMNY LUT OD TEJ PORY PROBLEMU NIE MA
piwko*!
Czytacz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 11 lis 2007, o 22:41
Lokalizacja: wlkp

Re: problem z immobilajzerem...

 

sposób na immobilizer

Postprzez sebastianjaz » 1 lut 2008, o 20:40

Witam szanownych forumowiczów. !

Moja przygoda z VW 3 (1,6 benzyna rok prod. 1995) z przyczyn niezależnych ode mnie zaczęła się jakieś pół roku temu, jak przyjechałem do Irlandii. Autko spisuje się nienajgorzej poza opisywanym już na forum "muleniem się" w fazie nagrzewania silnika. Mój problem jest jednak inny, otóż zgubiłem dzisiaj kluczyk od stacyjki, do auta mogę się jednak dostać (w drzwiach zmieniałem wkładki także został mi zapasowy kluczyk, ale tylko od drzwi). Po wstępnym demontażu plastików okazało się że naokoło stacyjki jest zamontowany immobilizer także złamanie stacyjki czy zamontowanie jakiejś innej ze szrotu nie rozwiąże problemu, bowiem auto nie zapali. Moje pytanie jest następujące:
1. Czy znacie jakiś sposób na "oszukanie" immobilaizera?
2. Czy stacyjką da się wyciągnąć bez kluczyka metodą bezinwazyjną (bez przecinaka i młotka)
3. Ewentualnie czy jeżeli zgłoszę się do ASO VW z nr Vin i dokumentami to oni są w stanie dorobić taki kluczyk z immobilaizerem ?

Pozdrawiam Sebastian
sebastianjaz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 lut 2008, o 20:07
Lokalizacja: Mitchelstown

Postprzez Kryst88 » 2 lut 2008, o 09:02

1.mi kiedyś padł immo, ale ja nie mialem w stacyjce tylko mialem dodatkowy CONLOG, elektryk poprostu odlaczyl przewody i juz nie bylo immo
2.jeszcze nie rozbieralem stacyjki, nie mialem powodu :)
3.ASO VW zalatwi sprawe, tylko ciekaw jestem jakim kosztem..?
Pozdro
Kryst88
Czytacz
 
Posty: 133
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 08:38
Lokalizacja: Żory

Postprzez qbic1983 » 2 lut 2008, o 09:06

co do immo to tak jak kolega wyzej napisal, moj elektryk juz mi proponowal "wywalic to go..." bo predzej czy pozniej i tak gdzies stane.... ale jeszcze jeżdze :-D
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Postprzez K@mil » 2 lut 2008, o 10:32

Prosze masz czysty czip wystarczy go zaporgramowac:

Czip

ps. a w Aso to nawet sie nei pokazuj za cene drobienia imo beda chcieeli tyle co zaplacisz za allegro za wszystkie wkladki do golfa :P
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez sebastianjaz » 2 lut 2008, o 20:17

Witam! Dziękuję za odpowiedzi

Z tym czipem to może bym się pobawił jak bym był w Polsce :-(
(Z czystej ciekawości jak się go programuje ???)
W poniedziałek wybieram się do ASO, dowiedziałem się, że pracuje tam Polak więc może się jakoś dogadamy :lol: :zdrowko:
Mam nadzieje, że nogi mi się nie ugną jak usłyszę cenę :-o
Pozdrawiam
sebastianjaz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 lut 2008, o 20:07
Lokalizacja: Mitchelstown

Postprzez Kryst88 » 3 lut 2008, o 07:41

może sie dogadasz z polakiem :) pozdrawiam
Kryst88
Czytacz
 
Posty: 133
Dołączył(a): 5 paź 2007, o 08:38
Lokalizacja: Żory

Postprzez sebastianjaz » 5 lut 2008, o 12:50

No i pojechał wczoraj wieczorem do serwisu. Koszt z cholowaniem (30 km) jakieś 170 E
Samo dorobienie kluczyka 95 E, dzwoniłem do serwisu w polsce i cena podobna. Nie tak źle, myślałem, że będzie gorzej. Pozdrawiam
sebastianjaz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 lut 2008, o 20:07
Lokalizacja: Mitchelstown

immobilajzer

Postprzez rade2843 » 6 mar 2008, o 16:42

pomocy immobilajzer niedziala wkladam breloczek a on niereaguje czy komus cos takiego sie zrobilo prosze o odpowiedz pilne
Ostatnio edytowano 29 mar 2008, o 12:30 przez rade2843, łącznie edytowano 1 raz
rade2843
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 4 mar 2008, o 17:06
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez piotr0488 » 6 mar 2008, o 17:05

zobacz z tylu czy kabelek na kostce od stacyjki sie nieodczepil... ja tez mialem kiedyc taki problem i co sie okazalo to kabele
piotr0488
Members
 
Posty: 1314
Dołączył(a): 24 sty 2008, o 00:39
Lokalizacja: Lędyczek

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości