Alarm i centralny zamek

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez danny.tcz » 20 lut 2011, o 16:29

ostatnio kupilem caly komplet elektryki drzwi razem z centralnym i alarmem
pytalem czy wyjka jest tez razem z tym to dostalem odpowiedz ze podlacza sie to wszystko pod klakson ori ... wiec tez trzymam sie tego ze nie ma dodatkowej syreny w ori alarmie ... chyba ze jest dokladany dodatkowo to wtedy trudno nie zauwazyc :P
chyba najlepiej w takim przypadku znalezc bezpiecznik i wyciagnac :) bez zadnych ciecia kabli to bynajmniej nie bedzie pobieralo pradu
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

 

Postprzez Sivy » 20 lut 2011, o 17:15

danny.tcz napisał(a): ze podlacza sie to wszystko pod klakson ori ... wiec tez trzymam sie tego ze nie ma dodatkowej syreny w ori alarmie ...


Jak masz podlaczona wtyczke do klaksonu, to jak chesz wpiac jeszcze jedna ? Zauwaz tez, ze dzwiek klaksonu jest zdecydowanie inny niz fabrycznego alarmu.
Tego jestem pewnien bo zdejmowalem zderzak i ku mojemu zdziwnieniu ukazaly sie dwa klaskony... Nie pamietam, ktory mial jaka wtyczke, ale nie idzie wlozyc tej od klaksonu do alarmu.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Avatar użytkownika
Sivy
Members
 
Posty: 880
Dołączył(a): 25 cze 2008, o 10:00
Lokalizacja: Güttstadt

Postprzez danny.tcz » 20 lut 2011, o 21:34

przyjdzie wiosna bede zakladal caly komplet wtedy jak podlacze to napisze ...
ale gosciu od ktorego mam caly komplet juz troche czasu zajmuje sie takimi sprawami ... wiec chyba wie co mowil ... ale zawsze mogl sie mylic :P

ale dalej czekamy na info czy jest to ori alarm w tym przypadku ;-)
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez Gadzik1234 » 20 lut 2011, o 23:48

to jest chyba ori, syrena ma dzwiek jak by klakson wciskac, i własnie migaja kierumki tylko z lewej strony jak sie włączy alarm i np jak zamyka sie go z pilota, to tylko lewa strona miga i dlaczego to tak?
Gadzik1234
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 19 lut 2011, o 13:51
Lokalizacja: Połaniec

Postprzez danny.tcz » 21 lut 2011, o 13:40

sivy czyli jednak byly co najmniej 2 rodzaje ori alarmow montowanych w golfach ...
czyli z dwoma syrenami czyli 1 to klakson 2 od alarmu taki komplet jak masz ty i z jedna syrena alarm razem z klaksonem taki jak ja zakupilem
sama syrene alarmu mozna odlaczyc zoltym kablem ktory od alarmu prowadzi do syreny ....
ale lepiej byloby wylaczyc caly a nie tylko ta syrene wiec radze za wlacznikiem swiatel w tej centralce ....

[ Dodano: 2011-02-21, 14:01 ]
sivy jeszcze pytanie do ciebie ....
skoro masz 2 syreny 1 to klakson 2 to wyjka alarmu
masz do tego zestawu pilocik ???
bo ja mam zestaw bez pilota i wszystko sie zalacza przez zamek drzwi ....
to nie jest zwykłe 1,4 zawsze to powtarzałem :P
Avatar użytkownika
danny.tcz
Gaduła
 
Posty: 406
Dołączył(a): 5 lut 2010, o 17:05
Lokalizacja: gtc

Postprzez Sivy » 21 lut 2011, o 15:13

sivy jeszcze pytanie do ciebie ....
skoro masz 2 syreny 1 to klakson 2 to wyjka alarmu
masz do tego zestawu pilocik ???
bo ja mam zestaw bez pilota i wszystko sie zalacza przez zamek drzwi ....


Nie nie mam, dolozylem zamykanie z pilota. Mam to wszystko spiete z pakietem Comfort, czyli domykaniem szyb i szyberdachu.
W mk3 chyba nie bylo zamykania z pilota w opcji fabrycznej.

Co do dwoch typow alarmow to zapewne masz racje, opcji wyposazenia i typow bylo mnostwo.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Avatar użytkownika
Sivy
Members
 
Posty: 880
Dołączył(a): 25 cze 2008, o 10:00
Lokalizacja: Güttstadt

Alarm i centralny zamek

Postprzez radzio181990 » 26 mar 2012, o 19:33

Sory że zaczynam żnów ten sam temat ale skacze z forum na forum i nigdzie nie moge znaleść jak w szybki sposób podłaczyc uniwersalny centralny zamek pod kierunkowskazy :-x

[color=red]ps. tytułu tematu nie zaczynamy od "pomocy" - już poprawiłem[/color]
Ostatnio edytowano 7 lut 2013, o 17:48 przez radzio181990, łącznie edytowano 2 razy
radzio181990
Berbeć
 
Posty: 13
Dołączył(a): 5 mar 2012, o 18:04
Lokalizacja: Mzdowo

Postprzez prezesik » 26 mar 2012, o 22:33

Na pewno masz kabel w wyjściem na kierunki. Znajdujesz kable od kierunków w progu kierowcy i podłączasz. Z reguły na kablach powinny być diody prostownicze zapobiegające przejściu prądu z instalki auta do centralnego, aby go nie uszkodzić, natomiast przepuszczają prąd z centrala do kierunków, aby migały przy zamknięciu i otwarciu auta.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Postprzez rolek » 27 mar 2012, o 01:56

podepne sie pod temat, prezesik25, a nie wiesz czy przy pompce też jest jakis kabelek od kierunków, bo akurat mam centralny na pilota podpiety pod ORI pompke centralnego i jakby tam był to bym sie odrazu podpiął żeby to swieciło
rolek
Czytacz
 
Posty: 136
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 20:35
Lokalizacja: Brzesko/Jasień

Postprzez Zico63 » 27 mar 2012, o 07:53

Przy pompce fabrycznie nie ma. jeśli jednak był sterownik, to przy starym musża być te przewody a jak nie to we wtyczkach tylnych lamp. Kolory są w necie podawane do znudzenia.
Avatar użytkownika
Zico63
Members
 
Posty: 1569
Dołączył(a): 13 gru 2007, o 02:32
Lokalizacja: B.-B.

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości