Słabe hamulce

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderatorzy: JuniorMOD, Moderator

Słabe hamulce

Postprzez sycz » 3 mar 2008, o 12:58

Problem polega na słabym hamowaniu.Nawet na mokrej powierzchni koła nie blokują się.ABS-u chyba nie mam nie wiem jak to sprawdzić.Czy to wina klocków czy czegoś innego?
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Słabe hamulce

 

Postprzez czepi » 3 mar 2008, o 13:17

żeby coś dalej zacząć działać to musisz wiedzieć czy masz abs.... jakoś trudno mi sobie wyobrazić że na mokrej nawierzchni kół się nie da zblokować... pewnie masz abs, a jeśli nie to hamulce tragiczne.
Jak włączasz zapłon to po lewej stronie od włącznika świateł powinna ci się świecić kontrolka od poduszek (jeśli masz) i od abs-u - jeśli masz kontrolke od ABS-u to sprawa jasna...
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez sycz » 3 mar 2008, o 13:30

Nie ma kontrolki od ABS-u ale to jest chyba nie możliwe żeby tak ,,zajechać" klocki,ręczny też nie działa za dobrze.
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Postprzez czepi » 3 mar 2008, o 13:34

no to obawiam się że do wymiany klocki i szczęki hamulcowe
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez sycz » 3 mar 2008, o 13:51

A ile kosztuje klocki i szczęki komplet do 1.4 94.r
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Postprzez czepi » 3 mar 2008, o 14:00

co do szczęk to nie wiem bo ja tylko klocki z przodu wymieniałem i komplet to coś koło 60-70 złotych chyba
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Postprzez kajtek » 3 mar 2008, o 14:26

sycz, a może masz zapowietrzone hamulce?
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa

Postprzez sycz » 3 mar 2008, o 20:10

Jak można odpowietrzyć układ??
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Postprzez kajtek » 4 mar 2008, o 17:30

odpowietrzasz poprzez odpowietrzniki (takie małe śrubki w zaciskach które sie wykręca) musi Ci ktos w tym czasie wciskać hamulec a Ty odkrecasz odpowitrznik żeby powietrze sotało wypchane i został sam płyn i dokręcasz z powrotem niekiedy cieżka sprawa jeśli np odpowietrzniki sie ukrecą jak u mnie i jest mały kłopot, jak odpowietrzasz to najpierw prawą strone!
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa





Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość