Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-02-27, 16:45 zgasl i juz nie odpala
Witam wszystkich
Wyjezdzajac z podworka auto zaczelo mi przerywac az wkoncu zgaslo odpalilem ponownie lecz pochodzil z 2 sek i zgasl i od tego czasu juz nie odpala.
Auto bylo u mechanika i bylo sdprawdzana pompka paliwa, wtrysk,siwece palec kopulka zalozona zostala nawet nowa cewka zaplonowa. Cisnienie paliwa OK!!!
Podlaczony zostal takze do komputera byl blad czujnika zasysanego powietrza ale ten blad mialem zawsze od 2 lat i auto jezdzilo.
Jak mu sie wleje strzykawka paliwo do przepustnicy to auto zapali !
Mechanik podejchewa ze to albo okablowanie albo komputer bo poprostu jak sie go kreci to nie jest podawane paliwo.
Przy podstawie wtrysku masz taka mała wtyczke mi w srodku nadłamał się przewód objawy takie same były po zlutowaniu wszystko wrócilo do normy. Pozdrawiam
Silnik: 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 14 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2010-03-07, 12:30
A czujnik Halla Ja ostatnio wymieniałem i objawy były takie same że...Odpalił i potem jak zgasł to już nie palił wcale...Kręcił ale nie łapał aby zapalić....Pozdro
u mnie tydzień temu tak samo się zrobiło... podczas jazdy spadły obroty... auto stanęło... maska do góry, wykręciłem świece, oczyściłem, poprawiłem kable wn, odpalił przejechał jakieś 100 - 200 metrów i umarł... świece NGK trójelektrodowe niedawno wymieniane, przewody wn mają jakieś 2,5 roku i ok 40 tyś km za sobą, nowa kopułka Beru... z lektury postów i poszukiwań na innych forach wnioskuję: albo czujnik halla, albo cewka... ma ktoś może inny pomysł... wkurza mnie już jazda komunikacją miejską do pracy
_________________ 3,5 roku, 60 000 km... nadszedł czas rozstania
był VW GOLF III GT 1.8
jest OPEL VECTRA B KOMBI 1.8
aku jest ok... pożyczyłem od ojca nówkę i to samo... prąd z cewki idzie, ginie gdzieś na kopułce, żadna świeca nie podaje iskry, może to jednak ten czujnik halla??
był VW GOLF III GT 1.8
prąd z cewki idzie, ginie gdzieś na kopułce, żadna świeca nie podaje iskry
Masz złamany grafitowy trzpień w kopułce albo ci się zablokował w środku i nie ma styku z palcem rozdzielacza, przez co nie podaje ci napięcia na świece. Wymień kopułkę na nową. Koszt: kilkanaście zł
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.
kopułka odpada... mam 2 sztuki... jedna prawie nowa Krafta, druga nowiutka Beru nie jeżdżona... na obydwu nie ma prądu...
może to palec... ale ten też był niedawno wymieniany... jutro kupię i zobaczę.
był VW GOLF III GT 1.8
No, jego też wymień. A jeśli nie pomoże, to zostaje jeszcze cewka wysokiego napięcia. Jeżeli masz taką możliwość to pożycz od kogoś i zobaczysz co się będzie wtedy działo. No chyba że po wymianie palca mu się poprawi.
Pozdro
_________________ Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego.
Podbijam:
1.Pompe paliwa ma być słychać ?
2.Nagrzewa się przekaznik pompy p. wymienić ?
3.Gdy gaśnie faluje wskazówka pływaka ?
4.Wentylator ma chodzić , odrazu po zatrzymaniu na rozgrzanym silniku ?
1 tylko wtedy gdy przekręcisz kluczyk
2 przekaźnik nie ma prawa się nagrzewać (może być ciepły ale nie gorący), sprawna pompa nie stanowi dużego obciążenia
3 co najmniej dziwne...
4 wentylator przez chwilę może pracować po wyłączeniu silnika
dobra... kupiłem palec choć nie wierzę że to on... po pracy wymienię i sprawdzę... Ma ktoś może namiar na dobrego (uczciwego) mechanika na lewobrzeżnej części Warszawy, bo wydaje mi się, że będzie to aparat zapłonowy (ew. hall), a na podwórku pod chmurką to mi ciężko będzie wymieniać.
[ Dodano: 2010-03-12, 14:28 ]
dziś chyba wyciągnę aparat zapłonowy... czy ma ktoś jakieś sugestie, przemyślenia, dobre rady, pomocne wskazówki itp... z góry dziękuję
był VW GOLF III GT 1.8