logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
zgasl i juz nie odpala
Autor Wiadomość
wawrzyn83 
wawrzyn83

Silnik: 1,6i (75km) ABU
Wysłany: 2010-03-13, 18:52   

kolego ja mialem takie same objawy jak ty i tez sluchalem roznych rad!
u mnie przyczyna awarii byl czujnik halla kupilem i po wymianie wszystko wrocilo do normy

Hemi 

Silnik: 1.8 /ABS/
Wysłany: 2010-03-13, 22:48   

JUŻ PO WSZYSTKIM... auto śmiga jak nowe, ale od początku... wczoraj wieczorem wytargałem aparat zapłonowy, dziś pojechałem do gościa, który zajmuje się regeneracją aparatów, alternatorów i wszelkiego elektrycznego ustrojstwa... gość sprawdza aparat, halla ... wszystko ok, bierze kopułkę - z nią też wszystko ok, bierze mój nowy nieśmigany palec i ... zonk! nie daje prądu, szuka u siebie nowego, otwiera pudełko, podłącza pod miernik i ... zonk! palec made in italy ląduje w koszu... oddaje mi aparat inkasuje 35 zeta za sprawdzenie i siema. Pojechałem do sklepu, kupiłem 2 paluszki Beru po 16,5 zł za sztukę, włożyłem aparat i... ogień!... teraz tylko ustawienie zapłonu na stroboskopie w poniedziałek. 3 palce poszły na śmietnik... 1 lekko śmigany i 2 nowe...

[ Dodano: 2010-03-15, 09:44 ]
jeszcze jedno pytanko... aparat zapłonowy przed wyjęciem był tak ustawiony, że zapinki od kopułki skierowane były na przód-tył auta, teraz po włożeniu aparat jest obrócony w lewo (dość mocno) i zapinki są skierowane prawie na lewo-prawo... samochód pali/jeździ normalnie... czy tak może być, czy coś pominąłem przy wkładaniu?

milas 
Połączyła nas pasja...

Silnik: 2E
Wysłany: 2010-03-18, 18:36   

Hemi, nic nie pomineles poprostu inaczej go wlozyles w gniazdo, nic sie nie martw bedzie git, aby lopatka zlapala pompe oleju, ustaw zaplon i jazda, podam wam bardzo fajna i krotka instrukcje jak sprawdzic wszystkie elementy WN przed jazda do jakiegokolwiek magika... zajmuje doslownie 10min a wszystko sprawdzicie samemu w domu za pomoca diody i miernika no i sprawnym aku ;-)

dioda z rezystorem na 12V podlaczasz pod 1 i 3 kabelek (bodajze) i jak krecisz rozrusznikiem powinna migac, jak miga jest ok! teraz dioda pod cewke i taka sama sytuacja, miga jest ok! sprawdz najpierw gdzie na wtykaczkach masz prad miernikiem (bo nie pamietam jest to gdzies w serwisowce) teraz wyciagnij cewke podlacz przewod WN i swiece i podaj jej prad 12V na 1 i 3 pin na 2 pin podawaj - ale dodtyk tylko. Cewka powinna podac iskrę, jak podaje jest OK bynajmniej zimna. Jesli to wszystko jest Ok to zostaje tylko kopulka i palec kable i swiece. Albo cos co zabiera prad cewce, np rozrusznik ;-)

mam nadzieje ze pomoge :-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu