Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2010-02-23, 18:57 zalewa sie
witam.
golf 3 2,0 8v 2E bez gazu ! na zimnym silniku pali bez problemu i chodzi jak trzeba. na rozgrzanym musze go krecic chyba z 20 sekund zanim odpali i czesto strasznie muli zanim wejdzie na normalne obroty do tego strasznie smierdzi benzyna. jak nacisne pedal gazu to obroty chwile sie trzymaja i dopiero po 4 sekundach spadaja a nie odrazu.
nowe czesci: swiece ngk, przewody, kopulka i palec beru
co moze byc tego przyczyna ? odrazu mowie ze nie mam mozliwosci sprawdzic na vagu
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-02-23, 22:25
johnyGTI, zajrzyj do wezyka podciśnieniowego od regulatora ciśnienia paliwa, ma być w środku suchy, jeśli jest w nim benzyna regulator do wymiany. Jeśli będzie ok sprawdź szczelność wszystkich wezy dolotu (odma, waż regulatora wolnych, serwa, wezyki od klapki od fltrem).
Wysłany: 2010-02-24, 19:08
wymienilem czujnik temp plynu chlodzacego i dalej to samo. kupilem ori jakby ktos pytal. dzieki za info w moze jakies wskazowki gdzie to znalezc wszystko ?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3757 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-02-24, 19:38
wiesz gdzie jest listwa wtryskowa? Przy końcu po stronie pasażera ma taki metalowy kapelusik, to jest regulator ciśnienia benzyny. Zdejm z niego cieki wezyk i popatrz czy niema w środku paliwa. Pojawia się jak membrana czujnika pęka, wówczas paliwo leci w dolot i śmierdzi, a ponadto silnik ma za wysokie ciśnienie paliwa wówczas przelewa go i....też śmierdzi tyle że z wydechu.
i przy okazji. widze ze masz tez silnik 2e. czy w przepustnicy tez nie masz wkreconej srobki jak na tym zdjeciu ? i czy masz przy niej amortyzator zamykania przepustnicy ?
Wysłany: 2010-03-05, 21:10
dzisiaj mialem troche wolnego i sprawdzilem waz podcisnienia. to jest waz ktory idzie do przepustnicy od regulatora ? jak chodzi o ten to jest tam benzyna. nawet jak zgasze silnik to nadal jest tam cisnienie leci troche bezyny
Wysłany: 2010-03-07, 18:53
Jak pisałem, dziura w regulatorze, wymień w miarę szybko. Mocowany na zawleczkę którą wyciągasz w bok potem trzeba odpiąć czy uciąć węzyk podciśnienia od regulatora i wytargać go kręcąc na boki. W tym momencie chluśnie trochę beny więc na zimnym silniku bo pożar.
Przy zakładaniu nowego - posmaruj olejem jego oringi łatwiej wejdzie, zanim zaczniesz wkładać zawleczkę upewnij się że wszedł na odpowiednią głębokość do listwy - pod koniec ciężko może być go wciskać.
Tak się rozpisuje ale jestem już po tej wymianie i jak zrobisz jak piszę będzie łatwiej. Ja se nachlapałem beny na gorący tłumik i potem spier.... gdzie pieprz rośnie, a le na szczęście nic się nie stało.