witam kuzyn rozbił swojego golfika tir wjechał mu w bagaż dał mi go w tzn spadku jest to 2.0 115 koni model 2e czy bedzie dużo komplikacji zeby włożyć go w miejsce 1.6 silnik mam kompletny tylko bez budy co bede potrzebował do przekładki?
wszystko potrzebujesz, wzmocnienie na wiekszą chłodnicę, wózek ze stabilizatorem na przód, wieksze hamulce, wieksze serwo, ogólnie mało opłacalne jak masz uzyskac 30 koni wiecej
ja sie kiedys wtopiłem w 2,0L okazało sie ze kiedyś w pod maska siedział 1,4.
silnik ze skrzynia masz, półosie napedowe,instalacja(ECU).Błażej,
skoro masz cały przód to sie nie zastanawiaj i cały przód przełóż. przynajmnieej bedziesz miał"porzadek"
Silnik: 2e plus,bmw Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 685 Skąd: malbork
Wysłany: 2010-03-07, 13:19 Re: z 1.6 na 2.0
Błażej napisał/a:
witam kuzyn rozbił swojego golfika tir wjechał mu w bagaż dał mi go w tzn spadku jest to 2.0 115 koni model 2e czy bedzie dużo komplikacji zeby włożyć go w miejsce 1.6 silnik mam kompletny tylko bez budy co bede potrzebował do przekładki?
skoro masz cał kpl na swap to nie bedzie zadnego problemu ja przekłądalem ostatnio z 1.6 na 2.0 poszło bez problemu elektryka tez ogarniesz kwestia wypiecia wiazki i wpiecia nowej
Silnik: 1.4 LPG Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Sie 2008 Posty: 999 Skąd: OOL / DW
Wysłany: 2010-03-23, 18:22
jak masz w tamtym dupe rozczasnietąto pujdzie łątwo przekłądasz wsio co jest pamietaj o wydechu ABS masz grzebania z belką ale da sie linki też są inne przy tarczach i bembnach ale jak masz to pujdzie jak każda sruba pusci
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył