Wysłany: 2008-05-03, 09:44 Wymiana silnika!!!! Golf 1,4 GAZ
witam serdecznie mam nastepujaca sprawe...moj silnik 1,4 93rokz gazem i zrobiłem remont głowicy i uszczelniaczy ale okazuje sie ze jest za słabe cosnienie oleju juz i długo moze nie pociagnać...i mam takie pytanie czy jak wymienie silnik na inny to czy instalacja moze pozostac czy jest juz do wyrzucenia????czy bardziej sie opłaca zrobic remont całkowitysilnika...pomozcie....
oplaca sie lepiej kupic nowy silnik. remont takiego silnika to koszt powyzesz 1500 tys zł silnik mozna kupic za ok 400-800 zł. ( zalezy jaki chcesz). Instalacja powinna pasowac, chyba ze dobierali tylko do silnika 1.4 czy wstawili uniwersalna
najlepiej kupic silnik w samochodzie po wypadku, wtedy mozna sparwdzic jak chodzi, albo sciagna z z niemiec cay samochod pognity ale z dobrym silnikiem...
Silnik: AAM :D
Wysłany: 2008-05-04, 18:14
Jak masz silnik 1,4 a chcialbys go zmienic to kup 1,6 ale z tych co wygladem sa takie same co ABD 1,4 bo wyedy BEZ zadnych przerobek wszystko pasuje PLUG&PLAY Ja wlasnie chce tak zrobic
_________________ Zapraszam do komentowania i oglądania