ja pierniczę ciężko się z wami rozmawia... lubicie robi za darmo ,marnować się i nic z tego nie mieć... podnieś swoją cenę na niektórych czynnościach o 20-30% i tez będą do ciebie przyjeżdżali...
zapytaj się szefa ile u was na warsztacie kosztuje demont-zamont silnika...
ja zazwyczaj jak robi prywatę to biorę do 30% mniej niż na warsztacie za gruba usługę.
jak mi ktoś wpada na naprawę zawiechy lub na hamulce to mam cenę z 10% mniejsza i ludzie chętnie wracają...
może kiedyś przejrzysz na oczy że pora zacząć zarabiać lepiej i mieć czas na leżenie wentylem do góry i przewracać TV... pozdro...
SotoM, ma racje zdecydowanie. Sama operacja nie jest wielce trudna jak powtarzaja koledzy i mozna zrobic to bez wyksztalcenia mechnika swobodnie. Problem bardziej tkwi w dobrym sprzecie i warunkach pracy bo czasami z 3 godzinnej roboty z powodu jednej zapieczonej sruby i nieodpowiednich narzedzi mozesz spedzic nad tym caly dzien (wiem po sobie) robota jest prosta ale jest jej duzo i nie ma co ukrywac. Pozdrawiam
Silnik: 2e plus,bmw Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 685 Skąd: malbork
Wysłany: 2010-02-18, 18:20
SotoM napisał/a:
:lol: ja pierniczę ciężko się z wami rozmawia... lubicie robi za darmo ,marnować się i nic z tego nie mieć... podnieś swoją cenę na niektórych czynnościach o 20-30% i tez będą do ciebie przyjeżdżali...
zapytaj się szefa ile u was na warsztacie kosztuje demont-zamont silnika...
ja zazwyczaj jak robi prywatę to biorę do 30% mniej niż na warsztacie za gruba usługę.
jak mi ktoś wpada na naprawę zawiechy lub na hamulce to mam cenę z 10% mniejsza i ludzie chętnie wracają...
może kiedyś przejrzysz na oczy że pora zacząć zarabiać lepiej i mieć czas na leżenie wentylem do góry i przewracać TV... pozdro...
co by nie było i jak by nie było wszytskim przyznaje racje:)ceny jakie mam takie mam i czas na lezenie wetylem do góry itd tez jest:)
Silnik: 1.8 ABS 90 KM Pomógł: 12 razy Wiek: 23 Dołączył: 01 Paź 2008 Posty: 684 Skąd: PGO
Wysłany: 2010-02-18, 22:30
piotrus23, skoro korzystasz z nie swoich narzedzi i warsztatu to troche Cie rozumiem ja na swoje narzedzia itp wydalem ok 2 000zl i jak bym robil tak jak Ty to dopiero po roku by mi sie to zwrocilo a teraz juz zarabiaja na siebie
Silnik: 2e plus,bmw Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 685 Skąd: malbork
Wysłany: 2010-02-19, 14:49
bart_GT napisał/a:
piotrus23, skoro korzystasz z nie swoich narzedzi i warsztatu to troche Cie rozumiem ja na swoje narzedzia itp wydalem ok 2 000zl i jak bym robil tak jak Ty to dopiero po roku by mi sie to zwrocilo a teraz juz zarabiaja na siebie
koledzy u mnie jest taki mechanik ze jak ustawial mi zaplon to go nie dokrecil i byl luzny i sksowal 20 zeta teraz praktycznie wszystko mechaniczne robie sam sobie i przy okazji znajomym i ich znajomym tak ze w miesiacu dorabiam po godzinkach druga pensje i tylko raz mialem robote gwarancyjna chociaz takowa byc nie powinna
widze ze sporo ludzi odpowiedzialo, czytam uwaznie, ale nie ma niestety konkretow o ktore prosilem
czy ktos moze ma jakies namiary na najlepiej sprawdzonego mechanika w poznaniu badz okolicach ktory moglby sie tym zajac?
prosze o odpowiedz na forum lub pw
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-20, 23:52
SotoM, dobrze pisze ja za przekładkę plug & play biorę min. 600zł
Gdzie niegdzie w Warszawie biorą od 1000zł do 1500zł za przekładkę wymianę
filtrów oleju i rozrząd