Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- może przepuszczać uszczelniacz wałka rozrządu - wyciek będzie między pokrywą paska a głowicą
- może też być wyciek z uszczelniacza wału głównego
- może też przepuszczać uszczelka pokrywy rozrządu, wtedy olej będzie ściekał po głowicy, bloku na dół (jak na foto).
Trzeba zdjąć te wszystkie rolki, odsunąć osłonę paska i zerknąć skąd leci.
- może też być wyciek z uszczelniacza wału głównego
- może też przepuszczać uszczelka pokrywy rozrządu, wtedy olej będzie ściekał po głowicy, bloku na dół (jak na foto).
Trzeba zdjąć te wszystkie rolki, odsunąć osłonę paska i zerknąć skąd leci.
-

prezesik - Members
że tak spytam trudno to zrobić samemu bo koledzy by pomogli choć też wiedzy niezbyt mają bo przeraża mnie kwota np 500 zł i nie wiem czy to tyle warte a może gdzieś widziałeś schemat jak do tego podejść żeby później dało się to złożyć czyli pasek to nie to na tych rolkach ? Może dam zdjęcie z góry jutro i popatrzę co i jak to się przy Tobie coś nauczę
bo najgorzej, że nie wiem co to a jak widziałam http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Wycie ... caid=1d1a0 z 2007 to cena mnie przeraża chyba że to też źle znalazłam, ok mam nadzieję do jutra
Koło pasowe bo chyba tak to się nazywa z góry tylko na plastiku od zewnętrznej stronie pozostało wilgotne z ostatniego razu w zasadzie po przetarciu nie było tego oleju jakoś w znaczącej ilości..
Od dołu sucho oczywiście pozostało trochę "wilgoci" bo nie przecierałam jakimś środkiem który mógłby usunąć ten zaciek bo w gruncie jest suchy;

bo najgorzej, że nie wiem co to a jak widziałam http://moto.wp.pl/kat,45754,title,Wycie ... caid=1d1a0 z 2007 to cena mnie przeraża chyba że to też źle znalazłam, ok mam nadzieję do jutra
Koło pasowe bo chyba tak to się nazywa z góry tylko na plastiku od zewnętrznej stronie pozostało wilgotne z ostatniego razu w zasadzie po przetarciu nie było tego oleju jakoś w znaczącej ilości..
Od dołu sucho oczywiście pozostało trochę "wilgoci" bo nie przecierałam jakimś środkiem który mógłby usunąć ten zaciek bo w gruncie jest suchy;
- lola17171717
- Berbeć
• Strona 1 z 1