Silnik: 1.6
Wysłany: 2008-06-10, 10:44 Wentylator chłodnicy
Witam wszystkich mam problem z wentylatorem chłodnicy strasznie hałasuje kiedy przestal chodzić sprawzdiłem co to może być . Kiedy złapałem za śmigło zobaszyłem że ma luzy we wnątrz silniczka. I Teraz mam pytanko? czy tam są łozyska i czy to jest naprawialne we własnym zakresie i czy można bez problemu dostac cześci czyli łożyska jeśli tam są Pozdrawiam
Witam wszystkich mam problem z wentylatorem chłodnicy strasznie hałasuje kiedy przestal chodzić sprawzdiłem co to może być . Kiedy złapałem za śmigło zobaszyłem że ma luzy we wnątrz silniczka. I Teraz mam pytanko? czy tam są łozyska i czy to jest naprawialne we własnym zakresie i czy można bez problemu dostac cześci czyli łożyska jeśli tam są Pozdrawiam
Element jest nierozbieralny i niestety nie idzie wymienic łozysk. Mialem ten sam problem za 120 kupilem nowy wentylatorek i dziala jak marzenie.
hej ja miałem taki sam przypadek jak Ty. Prawdopodobnie skończył sie smar i dla tego piszczy. Ja zalałem go roztworem w spreju najpierw w-d40 póznie wamwoline taki smar przez mała rurke i jak na razie jak reka odjoł i chodzi jak nowy .