Witam
I znów dzisiaj wywaliło mi olej uszczelniaczem wałka rozrzadu,w tamtym roku to sam i dzis,zgubiłem caly olej,ale do rzeczy
Czy przy wymianie zimeringu trzeba takze wymienic pasek rozrzadu?,co za tym idzie zaplacic za cały rozrzad
Czy tam jest tylko jeden zimering?,bo w tamtym roku wymienialem go i znowu poszedl
Jeśli nie ma potrzeby wymiany paska to nie należy go wymieniać tylko najgorsze jest to że trzeba rozpinać cały rozrząd na nowo ale mechanik nie powinien policzyć tyle co za wymianę rozrządu. Kup uszczelniacz z Elringa (numer 325.155) a nie jakiś tani szajs
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 2 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Sty 2010 Posty: 426 Skąd: Bieżuń
Wysłany: 2012-02-03, 07:41
wymięn te uszczelniacze i wyczyść odme bo to prawdopodobnie przez nia ci wywaliło bo w niej zbiera się taki nagar i pod wpływem mrozów zamarza a wtedy olej wali uszczelniaczami lub bagnetem ... przerabiałem to u mnie i z odmy wyrzuciłem tak jakby jakieś sitko , splot z truta bo on mi blokował i zamarzało
Silnik: 1,4 cl [ABD] Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Paź 2008 Posty: 401 Skąd: zielona gora
Wysłany: 2012-02-03, 09:11
AdiK__ napisał/a:
Jeśli nie ma potrzeby wymiany paska to nie należy go wymieniać
No wlasnie ,troche pasek zalalo olejem i nie wiem czy to nie wplynie jakos negatywnie na niego gdy go zostawie.
Odme czysciłem latem,lącznie z ta puszką,
szlak mnie trafi z ta odma,inzynierowie tu sie nie spisali
Silnik: 1,4 cl [ABD] Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Paź 2008 Posty: 401 Skąd: zielona gora
Wysłany: 2012-02-04, 16:02
Panowie jesli troche mi pochlapal olej pasek rozradu,i od razu go przetarlem sucha szmatka,to pasek tez musze wymieniac?,bo tak bylby tylko koszt wymiany uszczelki.