Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Cze 2008 Posty: 151 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-06-24, 18:10 traci obroty pod gore i tak jakby glosniej chodzil help!!
blagam pomocy wymienilem cewke kopulke i palec kable wys napiecia filtry paski swiece plyny olej i nawet wycieraczki
Jak jade pod gore to bardzo szybko traci moc i zaczyna tak cos pod(albo w silniku ale slysze pod) samochodem buczec. To samo sie ma gdy nagle dodam wiecej gazu to zaczyna buczec i przyspiesza baaaaaardzo wolno A jak na postoju sie zaczne bawic obrotami to on co jakis czas pokasluje.
Blagam pomozcie ja juz nie mam pojecia co to moze byc
Widzę że kolega ma tą samą przypadłość co i ja pomimo że inny silnik. Na zaprzyjaźnionym forum był też podobny temat i jak dotąd to zostało wykluczone już to co wymieniłeś. Dobrze by było sprawdzić poprawność ustawienia rozrządu i zapłonu bo tu może być problem.
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Cze 2008 Posty: 151 Skąd: Olkusz
Wysłany: 2008-06-25, 16:46
Bylem na badaniach spalin myslalem ze to katalizator ewentualnie cos w wydechu ale okazalo sie ze spaliny mam idealne. Mechanik powiedzial zebym sobie wyczyscil przepustnice.
Wie ktos moze jak to zrobic i czy da sie w domowym zaciszu?
[ Dodano: 2008-11-18, 17:43 ]
Nie dodalem tez ze zrobilem planowanie glowicy i wymiana wszystkich uszczelek w silniku, przekaznik od pompy paliwa tez wymienilem.
A problemem byla podstawka pod wtryskiwaczem