Czy ktoś się orientuje czy dla ABFa ma być termostat otwierający się przy 80 stopniach... bo zakupiłem właśnie taki Vernet 1439.80/J-BV. Dziś wróciłem z pracy i na wskaźniku miałem temperaturę wody pod 120 stopni a chłodnica niemal zimna... jutro oddaje do mechanika na wymianę termostatu... mam nadzieję że to nie pompa
Witam!!
Termostat powinien otwirac sie przy 86 stopniachw ABFie. Moze masz zapowietrzony uklad chlodzenia to sie czesto zdaza przy wymianie termostatu. Sprawdz czujnik temp. z reszta przy 120 stopniach to mial bys weze twarde jak kamienie niemal ze mialy by wybuchnac. Odkrec korek od zbiorniczka wyrownawczego i zapal auto obserwoj temp. powinien sie odpowietrzyc.
czepi, jeśli termostat nowy to sprawdż czy jest odpowietrzony a jak będzie oki to wtedy luknij na pompę wodną
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
termostat wymieniony... faktycznie pisało na nim 80 st.C ale silnik się nagrzewa równiutko do 90 i wiatrak się załącza... także wszystko w najlepszym porządku... gość wymienił mi jeszcze dwa paski zasilające alternator, pompe, klime, i zaliczył 210 zł. Ale w sumie najważniejsze że sprawa rozwiązana. Proponuje zamknąć temat