Wysłany: 2008-06-25, 20:01 Temperatura golf 1,8 +LPG
Witam mam nadzieje ze mi ktos pomoze a mianowicie samochod mi sie tak grzeje zee ho ho w miescie wskaznik pokazuje 110 stopni i tylko schodzi do 90 a w trasie 90 stopni co mam robic silnik jest tak goracy ze sie boje normalnie nim jezdzic ostatnio dotykalem wezyka od plynu chlodniczego i byl tak goracy myslalem ze peknie czytalem o wymianie czujnika plynu chlodzacego czujnika temperetury i termostacie gdzie to sie znajduje jak to wymienic i jakie podzespoly najlepiej kupic ???? prosze aby mi ktos wytlumaczyl raz po razie jak to wszystko zrobic ????pozdrawiam
Wysłany: 2008-06-26, 19:49 Re: Temperatura golf 1,8 +LPG
a wętyl ci pracuje normalnie zobacz czy się zapina powinien przy 97 stopni się załączyć a przy 92 odłączyć. może po prostu masz problem ze sterowaniem wętyla. jak masz ciepły silnik to sprawdz dolną rórę chłodnicy jeśli jest ciepła to termostat ok, jeśli zimna to termostat nie otwiera dużego obiegu. na gazie zawsze szybciej się grzeje ale 110 stopni to chłopie konia wykączysz.
barrister, termostat na 100%..Kolega piszę że nie otwiera sie do końca..sprawdź dolną rurę podczas rozgrzewania silnika na początku jest zimna ale przy temp 87 st termostat puszcza płyn i powinna się zrobić ciepła a tak ci się grzeje..Termostat najlepiej Wahler 87W50
_________________ Volkswagen Klub Polska #174
email: vaglublin@post.plmarcino@majovwka.pl
gg: 10133415 GsM: 605036356
Lubelskie Stowarzyszenie VW Audi