Witam. Mam tekiego problema. Pod pokrywą zaworów zbiera się beżowy szlam. Mysłałem że to może usczelka pod głowicą ale poziom oleju od wymiany 4 miesiące temu jest wzorcowo taki sam, a poziom płynu chłodniczego również. Czy problem może leżeć w instalacji gazowej? Z góry dzięki za pomoc.
tak zwana musztarda?to tym sie nie przejmuj bo to sie tak dzieje jak silnik jest nie dogrzany a po drugie jak sie jeździ na krótkich odcinkach.
bemo24 [Usunięty]
Wysłany: 2008-05-02, 12:15
baton208, tak jak napisałprzemo, tak sie własnie dzieje jak silnik jest nie dogrzany jezdzony na małych odcinkach!!! olej w normie płyn tez wiec nie martw sie...mozesz obserwowac olej i płyn chłodniczy czy cos sie dzieje,ale nie powinno..pozdrawiam
Silnik: 1.8T Pomógł: 2 razy Wiek: 26 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 94 Skąd: konin
Wysłany: 2008-05-03, 07:49
nieprzejmuj sie ja mam to samo niedogrzany silnik wczoraj patrze pod pokrywe musztarda znikneła poczekaj jeszcze troche ciepło zaczlo sie robic i zniknie odkrec pokrywe i wyczysc wszystko pozdro
siemka jeśli chcecie się pozbyć tej "musztardy" to odkręćcie korek olejowy i odpalcie samochód niech pochodzi przez 10 min. i wszystko będzie grało tylko róbcie tak co jakiś czas:)