Koledzy mam problem.... Przed chwila wymieniłem swiece, kable, kopulke i palec. Mam walnieta pompke paliwa i odpalalem na gazie. Podczas opalania z silnika uslyszalem dosc glosny stuk... odpalil, ale pracowal tak jakby nie chodzil na jednym garze. Zgasilem go, przelozylem spowrotem stare przewody i teraz wogole nie chce zapalic. Co sie moglo podziac? Silnik 1.8 AAM
Jak ktoś sie śpiesz, to diabeł sie cieszy... Teraz w pracy na spokojnie też pomyślałem, że chyba nie zwróciłem uwagi przy podpinaniu i to może być przyczyną. Mam jeszcze pytanie, czy od tych stukow mogło sie cos popsuć w silniku? Jutro posprawdzam czy dobrze podpialem.
Panowie, problem rozwiazalem. Faktycznie zle podpiete byly kable. Ustawilem rozrzad na znakach i podpialem kable tak jak Pan Bog przykazal. Silnik pracuje teraz normalnie i nie wydobywa sie zadne dziwne stuki (:. Ten stuk bylo slychac chyba z gaznika, ale glowy nie dam sobie ucicac. Dzieki za pomoc i pozdrawiam (: