Te wyniki spalania są niedokładne, chyba, że ma ktoś MFA. Ja przejechałem 50 km na poziomie paliwa 0 !!!!!! W tym jakieś 2/3 tego na mniej niż zero- wskazówka poniżej zera- wtedy jak jest zupełny brak jej ruchu po włączeniu zapłonu!!!! Więc sami widzicie jak to wygląda to pokazywanie poziomu paliwa.
Swoją drogą to po tej przygodzie postanowiłem, że gdy wskazówka na poziomie paliwa osiągnie pierwszą czerwoną kreskę to tankuje. Do tej pory jeździłem na praktycznie pustym baku, ale usłyszałem, że może się pompa paliwa zepsuć, dobrze, że się nie zepsuła przez to na szczęście.
panowie przesadzacie ja uwazam ze 9l w trybie mieszanym i na obrotach to prawda reszta smialków to chyba pcha swoje auta na luzie przepraszam dizelki SDI
Tydzień temu na trasie Katowice - Grudziadz (ok 450km) uzyskałem spalanie 5,8L/100km
Średnia prędkość 90-100km/h jazda dynamiczna. Zpowrotem troche stałem w korkach ale wyszło 6,9L/100km. I na co mi gaz
ABS 1.8 90KM
Heh no mnie też troszkę dziwi tak małe spalanie
ABS raczej tak mało nie spali... w mieście norma to chyba 10, a w trasie to max 8... tak mi się wydaje.
Silnik: 1.8 PF Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 497 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-24, 20:58
1.8 PF 107km (podobno trochę przerobiony )
Spalanie w mieście? 9-10L ( wcześniej 11 - 12L)
Trasa hmmm jak jadę EKO to między 6 a 8L sprawdzałem na trasie Warszawa Pruszcz Gdański
Jestem przed czyszczeniem wtrysków (lub wymianą)
Kolego jak bym chciał naściemniać to bym napisał na bajki.forum.com.
Takie uzyskałem spalanie tym silnikiem. Jeżdze tą trasą co tydzień i to był mój rekord a przeciętnie wychodzi 6,2-6,5L/100km
Silnik: 1.8 90 kM Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 31 Lip 2009 Posty: 56 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2010-02-11, 23:39
U mnie dziś sprawdzałem. Wyszło, że przy mieszanym trybie 20% trasa 80% miasto wyszło 8,5l /100 km. Metoda taka suchy bak 30 litrów wlane znów suchy bak. Udało mi się tak zrobić 350 km. Sam jestem w szoku przy silniku 1.8 90KM i w takie mrozy że spalił tak mało. Standardowo w lato z tymi samymi proporcjami palił mi 8.2 na 100. Rekord osiągnąłem tylko raz i wyszło 11.9 , ale to były małe odcinki i gazowanie na 4 tyś obrotów.
ostatni wynik-456km na 45 litrach, po przeliczeniu wyszło jakies 7,5l na głownie trasie
zazwyczaj jazda w miescie nigdy nie wiecej obrotów do zmiany niz 3000 i zawsze na pelnym wychodzi okolo 570
dziwi mnie tylko to ze jak wskazówka straszy koncem paliwa,to wchodzi mi tylko jakies 47 litrów,
obecnie przejachałem od pełnego baku 340km,a wskazówka pokazuje juz cwiartke do konca, bylem w trasie 220km przy prędkości zazwyczaj okolo 100, w porywach do 150, reszta tego w miescie nie rozumie tego spalania
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Adam.M [Usunięty]
Wysłany: 2010-06-17, 07:54
darkmen21 napisał/a:
obecnie przejachałem od pełnego baku 340km,a wskazówka pokazuje juz cwiartke do konca, bylem w trasie 220km przy prędkości zazwyczaj okolo 100, w porywach do 150, reszta tego w miescie nie rozumie tego spalania
...silnik 1.8 ADZ 90 PS
chcesz niskie spalanie a w trasie lecisz 150? przy tej predkosci auto spala ogromna ilosc paliwa, ekojazda to 80 - 90 km/h i nie ma przebacz