Może temat nie nowy, ale też wrzucę dane z badań swojej trójki 1.8 75KM.
Miasto, zima 2008/09, 95BP spalanie: 8,8l/100km
Miasto/trasa, zima 2008/09, 95BP spalanie: 7.8l/100km
Trasa, zima 2008/09, 95BP, średnio przy 100km/h spalanie: 7.1l/100km
Posiadałem instalacje gazową, której się pozbyłem bo się przekonałem że GAZ to totalna porażka. Chyba musiałbym jechać ustawić komputer bo wydaje mi się że auto nie ma tej mocy co przed zainstalowaniem gazu, poza tym nie chce się rozpędzić powyżej 150km/h, natomiast przed założeniem gazu leciałem nim 180km/h na tej samej trasie, może coś poradzicie panowie
_________________ JEŻDŻE GOLFEM, NOSZE NA SOBIE GOLF, GRAM W GOLFA, JESTEM CAŁY JAK GOLF
1,6 AEE W zimie na dojazdach do pracy 8km w jedną strone wypijał mi 8 literków (miasto) Teraz zszedł na 6,6L ))) Wszystko przy spokojnej jeździe. W trasie zrobiłem kiedyś 970 i jeszcze 3 litry w baku zostały
Mi ostatnio pokazał ze spala 12,3l na 100 po mieście
W porównaniu co udało mi się osiągnąć zimą 8,7 to to jest strasznie dużo
W trasie udało się zejść do 7,4 i jak by tyle palił to nie było by złe
Teraz zaczynam zapisywać spalania miedzy tankowaniami i km ile zrobiłem
Tak jak to robiła osoba wypowiadająca się już w tym temacie
seb [Usunięty]
Wysłany: 2009-06-20, 11:41
mowy rekord w miescie 234 kilometry na 17 litrach paliwa spalanie jak w trasie;)
No Ja też muszę sobie zacząć zapisywać spalanko, bo teraz na połowie baku przejechałem 240 km... A zawsze było więcej...
Jeżdżę tylko po mieście i na małych odległościach...
Golf 1.4 z 1996 r. Jak go kupiłem palił, czy to lato, czy zima, czy miasto 6,5l/100km. Praktycznie zaraz po odpaleniu obroty spadały na 800. Dwa razy do roku czyściłem przepustnicę z oleju, bo gasł mi na skrzyżowaniach. Rok temu wyczyściłem przepustnicę rozpuszczalnikiem i od razu skoczyły obroty do góry, pojawiło się "ssanie". Teraz w trasie pali 6, w mieście latem 7,5l, jesienią 8,5l, a zimą nawet 9,5l.