Dołączę się do tematu i napisze, że też mi wyskakuje podobny błąd przy odpalaniu jak u kolegi wyżej, za 160 zł robie 220km i troche mnie to drażni przy 1.4... podajcie jakąś podpowiedź jeśli wiecie jaki to błąd i czy takiemu spalaniu moze tez być odpowiedzialna sonda??
Silnik: 1.6
Wysłany: 2012-03-23, 20:28
dołacze sie do tematu, ja na wakacjach pokonalem na pelnym baku okolo 970 km, z gorlic(samo poludnie polski) do gadanska, fakt jechalem nocą bez korkow,auto było zalane pod koreczek,moj silniczek w golfie to 1.6, bardzo nie cisłem raczej staralem sie jechac oszczednie.
Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2012-04-03, 21:07
michaal napisał/a:
Założenie obrotomierza dużo pomaga w ograniczeniu spalania. Zawsze możesz włączyć obrotomierz cyfrowy i sugerować się jego wskazaniami. Opis włączania można znaleźć w dziale dane techniczne i porady
Co do prędkości i biegu to przy 70 i braku rozpędzania można włączyć już 5. Możesz poszukać instrukcji obsługi golfa i tam jest wykres z którego można odczytać na którym biegu można jeździć przy jakiej prędkości.
A czy kolega mógłby zamieścić ten wykres ? Ponieważ przestudiowałem całą instrukcję i takowego nie znalazłem.