Silnik: 1.8 ABS 90 KM
Wiek: 30 Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 51 Skąd: Nowe Miasto
Wysłany: 2008-06-16, 10:56 Silniczek krokowy!!!
Witam!
Wiem , że ten temat był już wielokrotnie poruszany na forum , ale mam prośbe o zamieszczenie zdjęć gdzie dokładnie znajduje się silniczek krokowy w 1.8 (ABS) i proszę o jakis opis jak to ustrojstwo wymontować i wyczyścić.
Myślę , że to może być powodem problemów z obrotami i chciałbym to sprawdzić zanim pojade do mechanika i usłyszę , że pół silnika do wymiany.
Silnik: 1600 Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 214 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-16, 12:04
hm skad ja to znam ze pol silnika to wymiany heeh tez tak mialem ale z inna awaria
a silniczek krokowy zeby ci powiedziec gdzie dokladniej jest jak mozesz zrob zdjecie przodem silnka i Ci zaznaczymy gdzie dokladniej bo jak CI opisze t pewnie i tak nie bedziesz wiedzial hm
Na zdjęciu masz rozlokowany krokowiec. Zdjęcie jest robione z bliska więc tak szukaj go jak linka od gazu idzie do monowtrysku i tam go znajdziesz już po fotografi co ci załączam.
Musisz mieć końcówki thorx lub hex już nie pamiętam i spokojnie odkręcisz bez ściągania wtrysku. Wcześniej musisz sciągnąc tą plastikową osłonę na przewody do krokowca i monowtrysku i spokojnie odkręcasz.