Wysłany: 2012-02-02, 10:11 Przewód układu chłodzenia - demontaż
Witam wszytkich posiadaczy golfa
Mam mały problem przy moim 1.4 abd. Ostatnio zauważyłem wyciek płynu chłodniczego z prawego końca tego sztywnego przewodu, na łączeniu z ,,puszką" gdzie siedzi pompa wody i nie wiem jak wyjąć ten przewód On jest jakoś specjalnie zamocowany i czy jest tam jakiś oring do wymiany? Tak jak przy odkręcaniu króćca kiedy wymieniałem termostat?
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-02-02, 12:09
odkrecasz ta jedna srubke mocujaca przewód do silnika i musisz sie pomaczyc aby to wymontowas - tyle lat nie ruszane nic dziwnego ze siedzi jak u siebie - kwestia wymiany oringu/lub przweodu i - daj dla pewnosci przy montazu odrobine silikonika bo po czyszczeniu gniazda przewodu juz ta powierzchnia nie bedzie jak nowa dlatego odrobina silikonika dla pewnoscie nie zaszkodzi a glowa bedzie spokojna.