Witam, szukałem i nie znalazłem, jezeli był już taki temat na forum to proszę o link.
Oto mój przypadek:
Pacjent to MK3 2.0 8V
Objawy:
Nie startuje, tzn rozrusznik kręci, ale silnik nie chce zaskoczyć, czasami zaskoczy na 1-2 sekundy i gaśnie, a czasami jak juz złapie to chodzi idealnie, zero problemów, zdarzyło się też ze zgasł podczas jazdy i znowu to samo. Autko mam od niedawna i nie wiem w czym problem. Kable i świece raczej ok.
Slyszałem ze może to być jakaś tajemnicza kostka pod kierownicą...
Tak jak trzymasz na rozruszniku to chodzi. To bedzie wina imobilajzera poniewaz gdy puscisz kluczyk to imobilajzer gubi kod i silnik gasnie. Wymien imobilajzer i powinno byc ok. Pozdrawiam.
Siema!!!
Prawde mowiac tonie mam pojecia ile kosztuje nowy. Proponuje abys znalazl gdzies na szrocie lub internet. Musisz znalezc nastepujace rzeczy:
-imobilajzer(mala puszeczka tuz za zegarami z kablami podlaczonymi do instalacji oraz kabel ktury idzie do stacyjki.
-chip ktury jest w kluczyku(musi byc ten sam czyli jak wyciagniesz puszke z innego auta to potrzebujes chip z kluczyka.
Podlaczenie jest proste po prostu odpinasz stare i przypinasz nowie i przekladasz chip do twojego kluczyka.
Co do przekaznika 109 to mozesz sprubowac to jest przekaznik od sterowania silnikiem.