logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze silniczkiem 1.6
Autor Wiadomość
Stefan80 

Silnik: 1.6 75km ABU
Wysłany: 2008-06-17, 20:40   Problem ze silniczkiem 1.6

Witam
Mam problem ze silnikiem a mianowicie zaczal kopcic z tylu czyli bierze olej oczywiscie jak jest cieply jak zimny to nie ( jak by ktos z tylu stal paieroska palil) Glofik z 93 roku z silnikem 1.6 ABU z przebiegem 150 tyś. jestem jako pierwzy wlasciciel w Polsce i chyba zrobilem babola z olejem bo jak nim na poczatku jezdzilem nic nie kopcil wiec wlalem mu olej 10w40 syntetyk.Zrobil na tym olej jakies 4 tys km w miedzy czasie zainstalowalem jeszcze gaz.Przerazilo mnie to ze zaczal brac olej i szybko wymienilem mu olej na Mobila 15w40 mineralny i chyba ten pierwszy olej wylizal mi wszystko w srodku i daletgo jest taka przyczyna i jeszcze mysle o innej przyczynie tez bo w ukladzie chlodzenia zawsze byly ubytki wody nawet dochodzace do litra przez peknieta obudowe termostatu i tak sie domyslam ze mogly puscic uszczelniacze na zaworach (smoczki) z powodu wysokiej temperatury glowicy oczyswiscie silnik jest czysciutki jak lza wiec to jest dla mnie dziwna sprawa tego brania oleju bo powinno wszystko sie uszczelnic.Pomozcie mi co mam z tym fantem zrobic.Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam Marek

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu