Wysłany: 2012-02-03, 09:35 Problem z zimnym Silnikiem GOLF III 1.4 ABD
Witam
Rano jak odpalam silnik pali na dotyk i przez około 30s chodzi dobrze potem zaczyna obniżać trochę obroty lub mi się tylko wydaje i zaczyna palić jakby na 3 gary i gaśnie i wtedy zaczyna się problem z odpaleniem go (tak jak by się zalał), a jak podczas pracy jakby na 3 gary dodam gazu to wyższe obroty są w porządku i jak go potrzymam z 5 minut na wyższych obrotach to wolne obroty z powrotem są ok
Świece nowe NGK
Kopułka palec nowa
Kable psikane wodą nic nie widać żeby jakieś łuki latały
heh nie wiem co to za sposób psikania woda kabli no ale cóż, takie rzeczy to tylko w nocy czy masz choinkę czy nie dokładnie wyczujesz. Możesz mieć walnięty czujnik temp płynu.
_________________ NISKO SZEROKO TWARDO czyli GERMAN STYLE
Powiedz czy masz LPG.. bo to pewnie tego wina że sonda łapie błędy ... odepnij kleme z aku na 30min (restert kompa) i po tych 30 min odpal i objawów takich jak pisales wyzej powinno nie być
Mam LPG ale tak już było zanim założyłem LPG. tylko wtedy auto nie gasło tylko chodziło jak traktor do rozgrzania się a potem normalnie. Podłączyłem się pod vag i czujnik temp jest sprawny błędów nie wyświetla. Ale po odpaleniu auto chodzi przez 20 s normalnie potem zaczyna chodzić jak trzycylindrowiec a potem normalnie - korekcja lambda stoi do momentu gdy silnik w miarę zaczyna pracować normalnie wtedy zaczyna oscylować i wtedy auto chodzi normalnie.
Moje podejrzenia padają na grzałkę w sondzie tylko pytanie czy przez 20s grzałka rozgrzeje lambde tak by zaczęła pracować normalnie? Jak to powinno być
[ Dodano: 2012-02-05, 21:43 ]
mam dwie sprawne sondy z golfa II ale one są trzy przewodowe a golf III ma 4 przewodową czy da się podłączyć tę trzy przewodową
Problem nadal nie rozwiązany przeglądając fora golfów nikt nie napisał jak rozwiązał ten problem
WYMIENIŁEM
-KOPUŁKĘ
-PALEC
-ŚWIECE
-PRZEWODY ZAPŁONOWE
-CZ. TEMPERATURY
i WSZYSTKIE TE WYMIANY NIC NIE DAŁY!!!
jakieś propozycje bo już nie mam siły a kijowo się jedzie na trzech garach przez jakieś 5min
lub brak możliwości rozgrzania samochodu na postoju bo zgaśnie jak się je zostawi