Silnik: 2,0 8v 2E
Wysłany: 2010-03-04, 18:18 problem z odpalaniem
tak jak w temacie. problem z odpalaniem. jak postoi cala noc zapala prawie ladnie. jak pojedze troche zgasze i za 20 min bede chcial zapalic to strasznie dlugo musze krecic. tak jakby sie zalewal. jak zgasze i odrazu odpale to odpala ladnie. wydaje mi sie jakby sie zalewal.
czujnik temp. plynu chlodzacego wymieniony bez rezultatu. sprawdzony rozrzad i zaplon u mechanika. powiedzial ze trefny przeplywomierz. jak srpawdzic czy na pewno jest trefny ? sa jakies na to sposoby ?
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 119 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 2729 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2010-03-04, 20:22
to co teraz napisze możesz się zaśmiać, ale kiedyś miałem tak we fiacie 126p. Jak jeździł to było OK, ale jak zgasiłem to dopiero uruchomiłem go po ok. 40 minutach. Okazalo się, że przewody WN były do wymiany. Po zgaszeniu silnika łapały wilgoć, rosiały, a gdy podeschły mogłem uruchomić silnik. Po wymianie przewodów WN wszystko wróciło do normy, a wymieniałem cewkę i cały aparat zapłonowy i nic to nie dało.
Zeby sprawdzic przeplywke to najlepiej podlaczyc pod Vaga!!! Jezeli zaplon,czujnik sa OK to tez bym obstawial przeplywke!!!! ale jak kolega wyzej pisze moga to byc rowniez przewody