moj golf ostatnio ma straszne problemy...
czasem chodzi idealnie a czasem jak mu sie odwidzi nie chce chodzi po zapaleniu:(
zapalam obroty do 1tys i zaraz gasnie... dodam gazu to pojdzie z obrotami wyzej ale i tak jakby go cos odcinalo... czuje ze w jezdzie tez jakby czasem tracil lekko moc...
czy ja mam imobilaizer w nim??czy co sie stalo?? 1.6 silnik 95r
co mu moglo sie nagle stac...prosze o pilna pomoc ostatnio zapalal na trasie 45min...
lub jak wylaczyc imobilaizer w nim jesli mam bo krew mnie zalewa powoli
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
jeśli przy wciśniętym gazie pali (choć kulawo) to nie jest to kwestia odcięcia immobilajzerem).
[ Dodano: 2008-08-27, 10:13 ]
[ Dodano: 2008-08-27, 10:13 ]
jeśli masz to zobaczysz takie "pudełeczka" pod deską nad skrzynką bezpieczników, albo z naklejki w bagażniku odczytasz sobie z kodów wyposażenie (dekoderów pełno w necie)sstefan napisał(a):czy ja mam imobilaizer w nim?
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):jeśli przy wciśniętym gazie pali (choć kulawo) to nie jest to kwestia odcięcia immobilajzerem).
[ Dodano: 2008-08-27, 10:13 ]jeśli masz to zobaczysz takie "pudełeczka" pod deską nad skrzynką bezpieczników, albo z naklejki w bagażniku odczytasz sobie z kodów wyposażenie (dekoderów pełno w necie)sstefan napisał(a):czy ja mam imobilaizer w nim?
jak wcisne gaz to idzie na 4 / 5 tys i odcina tak samo... po takim samym czasie jakby nie wciskal gazu...wiec chyba idzie odciencie paliwa:( i imobilaizer mam jednak
nikt nic nie pomoze??
pozdr
- sstefan
- Berbeć
narazie przeczyszczona jakas kostka od imobilajzera i usunieto bledy z kompa
i mam testowac jak sie powtorzy mam wrocic bo narazie odpala niby jak talala...
no nie dziala jak powinien caly czas blad imobilaizera;/
czasem jak pokreceniu kluczykiem po antenie to zalapuje jakby ale nie zawsze - i ostatnio zajelo mu to 45 min:(
moje pytanie brzmi czy da sie jakos tanio - wylaczyc imobilaizer??
czy sa jakies bezpieczniki odpowiedzialne za imobilaizer
ewetualnie czy gdzie dochodzi od tej pseldo anteny - brazowej fabrycznej - dalej do silnika -to moze cos tam zasniedzialo...
prosze o pomoc bo bez dotkniecia juz wolaja od 100 do 300 a moze to jakas pierdola:(
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-09-01, 19:37 ]
co o tym myslicie??
pozdrawiam
wkoncu normlany elektryk sie znalazl:) sulislawice kolo kalisza - gosc zna sie na imo i elektryce pelna geba:)
w stacyjce i dalej poprawil luty czyscil itd kolo anteny cala droge od klucza do silnika
od tej pory smiga jak to zloto koszt 60 zl godzinka roboty dla fachowca
pozdrawiam
i mam testowac jak sie powtorzy mam wrocic bo narazie odpala niby jak talala...
no nie dziala jak powinien caly czas blad imobilaizera;/
czasem jak pokreceniu kluczykiem po antenie to zalapuje jakby ale nie zawsze - i ostatnio zajelo mu to 45 min:(
moje pytanie brzmi czy da sie jakos tanio - wylaczyc imobilaizer??
czy sa jakies bezpieczniki odpowiedzialne za imobilaizer
ewetualnie czy gdzie dochodzi od tej pseldo anteny - brazowej fabrycznej - dalej do silnika -to moze cos tam zasniedzialo...
prosze o pomoc bo bez dotkniecia juz wolaja od 100 do 300 a moze to jakas pierdola:(
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-09-01, 19:37 ]
co o tym myslicie??
pozdrawiam
wkoncu normlany elektryk sie znalazl:) sulislawice kolo kalisza - gosc zna sie na imo i elektryce pelna geba:)
w stacyjce i dalej poprawil luty czyscil itd kolo anteny cala droge od klucza do silnika
od tej pory smiga jak to zloto koszt 60 zl godzinka roboty dla fachowca
pozdrawiam
- sstefan
- Berbeć
• Strona 1 z 1