logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Nastepnym problem Pomocy !
Autor Wiadomość
Gumis1988 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2008-05-31, 16:28   Nastepnym problem Pomocy !

dzieje sie w moim golfie coś takiego powiedzmy gdy jade na 3biegu i mam z 3-4tys puszczam gaz i samochód spadajac z obrotów czuje pod noga jak pedał gazu tak jak by mi sie sam wciskał to sa małe ale czuc to bardzo.. o co chodzi chłopaki?????????????

Pozdrowionka

Mario Mario 
Mario

Silnik: 2.0 115 PS ABA Wersja USA "CITY"
Wysłany: 2008-06-01, 06:52   

A czy ty masz polączenie przepustnicy z pedalem gazu na sztywnym cięgnie, bo to trochę dziwne, aby pedal gazu sam się wciskal. Ja mam na lince i jak palcem przy przepustnicy dodaję gazu to pedal mi się nie wciska. Sprawdź sobie mechanizm o pedalu do przepustnicy, a raczej w części od pedau gazu, moze coś ci się zaczepia przy wciśnięciu gazu do dechy. Aha napisz, czy jak puścisz ten pedal gazu z obrotów okolo 4 t i wciska się on trochę samoczynnie to czy silnik również troche zwieksza obroty?

Gumis1988 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2008-06-01, 09:08   

Silnik nie przyspiesza...porpstu gdy dam mu 4 t i odpuszczam gazu spada mi z obrotów i wtedy jak odpusciłem gaz to mam go w jakiejs pozycji i czuje pod noga jak mi go ubywa takie dziwne uczucie bo tak jak by ucieka z pod nogi... troszeczke

Mario Mario 
Mario

Silnik: 2.0 115 PS ABA Wersja USA "CITY"
Wysłany: 2008-06-01, 18:20   

Faktycznie dziwne. ale nie widząc zjawiska na wlasne oczy cięzko się wypowiedzieć co to może być. Poza tym co napisalem wczesniej nic nie moge zasugerować poczekaj na podpowiedzi innych kolegów, którzy byc może mieli podobny problem albo wiedzą co może byc przyczyną.

Adek19 

Silnik: 1,9 DTI
Wysłany: 2008-06-01, 21:10   

prawdo podobnie to bedzie silniczek krokowy

lizardking 
Moc Rabina

Silnik: 1,9 TDI, 1,9 TD, 2,7 D, 0,5 B
Wysłany: 2008-06-01, 21:33   

Jeżeli silnik benzynowy wyposażony jest we wtrysk paliwa /elektroniczny/ to zachodzi z pewnych przyczyn konieczność stosowania regulatora obrotów biegu jałowego sterowanego komputerem pojazdu czyli właśnie silniczka krokowego. Istnieją dwie drogi. Układ bocznikowy /np. OPEL/ gdzie istnieje kanał omijający przepustnicę o przekroju regulowanym silnikiem krokowym lub układ gdzie po prostu silnik krokowy bezpośrednio działa na przepustnicę /VW/. Zjawisko, które opisujesz jest więc NAJZUPEŁNIEJ NORMALNE. Sam obserwowałem to niejednokrotnie w passacie i escorcie.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu