logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam pytasnie co do układu chłodzenia
Autor Wiadomość
Jonny_5 

Silnik: 1.4 gaz
Wysłany: 2007-10-29, 10:54   Mam pytasnie co do układu chłodzenia

Wie może ktoś od której strony najlepiej dostać sie do nagrzewnicy czy od strony kabiny czy komory silnika.Musze sprawdzić czy tam nie mam wycieku płynu chłodzącego bo go troszkę ubyło tak na oko to dobry litr.A nie kopci ani nie ma żadnych osadów pod korkiem wiec chyba nie uszczelka pod głowica.

oizo
[Usunięty]

Wysłany: 2007-10-29, 19:44   

zeby sie dostac do nagrzewnicy to o ile sie nie myle czeka cie sciagniecie deski rozdzielczej i duzo pracy od silnika nie dojdziesz. tam sa tylko rorki wejscia i wyjscia. ja rozbieralem w passacie i powiem ci ze troche roboty jest powodzenia najpierw sprawdz wszystkie polaczenia a potem bierz sie za nagrzewnice

Ptaszek444 
Golf 1,8 GT

Silnik: 1,8
Wysłany: 2007-10-29, 21:42   

jeżeli ci nie paruje szyba i nie masz mokrego dywanika na przednich siedzeniach to na 99% nie nagrzewnica. sprawdz połączenia i zbiorniczek wyrównawczy. ten liter mógł też odparować w naturalny sposób tak ze dolej płyny i zobacz przez jaki czas ci ucieka płyn. jeżeli po tygodniu bedzie taki sam to jest ok. jezeli ucieka i sprawdziłeś połączenia sprawdz olej czy nie przybywa.-jeżeli przybyło to uszczelka pod głowicą.

daniel2505 

Silnik: 1.8 ADZ
Wysłany: 2007-10-30, 09:47   Re: Mam pytasnie co do układu chłodzenia

Jonny_5 napisał/a:
Wie może ktoś od której strony najlepiej dostać sie do nagrzewnicy czy od strony kabiny czy komory silnika.Musze sprawdzić czy tam nie mam wycieku płynu chłodzącego bo go troszkę ubyło tak na oko to dobry litr.A nie kopci ani nie ma żadnych osadów pod korkiem wiec chyba nie uszczelka pod głowica.

Dużo prościej będziesz miał najpierw sprawdzic wszystkie inne mozliwośći a nagrzewnice zostaw na koniec. Z dobraniem sie do niej jest multum roboty i wiąże sie to z demontażem tapicerki. Posprawdzaj węże czy nie ciekną czy nie ma na nich nalotu z płynu. Może cieknąc tylko w czasie jazdy i na postoju nie zuważysz kałuży. Dolej płynu i obserwuj poziom. A nie zakładałeś gazu w ostatnim czasie, W parownik i dodatkowe przewody wejdzie penie ponad pól litra

vibes 
GOLF III GTI

Silnik: 2.0 (2E) DigiFant;]
Wysłany: 2007-10-30, 10:32   

pół litra, jak nie lepiej :-) nie masz co panikować z uszczelką od razu, możliwości jest naprawdę wiele, jak piszą przedmówcy, ja np sprawdziłbym też szczelność układu w komorze silnikowej, może Ci kapać całą noc po kilka kropelek i iść w glebę i nawet o tym nie wiesz.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu