To piszczenie to jest najczęstrzy problem golfów, wystarczy przeglądnąć fora. Pewnie to w mniejszości golfów nie piszy:) Mi to piszczało od kupna auta- 3,5 roku temu, postanowiłem z tym nic nie robić tylko odłączyć czujnik (podpiąć pod masę) i był to dobry wybór, bo auto działa idealnie już 3,5 roku i woogle nie bierze oleju, a jak niedawno sprawdzałem podłączając spowrotem czujnik to dalej piszczy. Biorąc pod uwagę tak dużą liczbę golfów z tym problemem coś musi być na rzeczy, myślę, że to jest w większośći przypadków nic poważnego. A VW powinien zrobić akcję serwisową bo to ogólny problem Mk3.
mi sie włącza pikanie jak jade ponad 100 przez jakies 15 minut i potem zejde na cykl miejski, to wtedy zapika, zmienie bieg na nizszy i przestaje.W poniedziałek jade do mechanika co mi panewki wymienial i niech kombinuje,skoro nie naprawil a ja kase wywalilem
[ Dodano: 2010-03-06, 17:37 ]
adrian5 napisał/a:
A VW powinien zrobić akcję serwisową bo to ogólny problem Mk3.
raczej nie zrobi akcji do samochodow produkowanych ponad 10 lat temu po gwarancji
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
mi sie włącza pikanie jak jade ponad 100 przez jakies 15 minut i potem zejde na cykl miejski, to wtedy zapika, zmienie bieg na nizszy i przestaje.W poniedziałek jade do mechanika co mi panewki wymienial i niech kombinuje,skoro nie naprawil a ja kase wywalilem
[ Dodano: 2010-03-06, 17:37 ]
adrian5 napisał/a:
A VW powinien zrobić akcję serwisową bo to ogólny problem Mk3.
raczej nie zrobi akcji do samochodow produkowanych ponad 10 lat temu po gwarancji
Mi dokładnie tak samo się włączało (i właśnie włączałoby się teraz też gdyby nie był czujnik odłączony). To musi być nic poważnego, bo jak mówię- auto mi działa bez najmniejszego problemu już 3,5 roku.
Byłem wczoraj na kolejnym pomiarze ciśnienia, które robił koleś na moich oczach, na wolnych obrotach nie spadł poniżej 0,75, na wyskoich non stop prawie 6, a kontrolka non stop piszczy, z resztą podczas pomiru też piszczała, pomimo tego że ciśnienie było 6
może mam pomylone miejsca tych czujników, skoro ciśnienie jst ok...
Kupiłem w serwisie VW ori czujniki, niebieski ma zakres od 0,3-1,3chyba, gdzie on ma być wręcony bliżej komory silnika czy biały bliżej komory??
może mam pomylone miejsca tych czujników, skoro ciśnienie jst ok...
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków
Witam..Ja tez to miałem..Wywaliłem w brut kasy wymieniłem chyba z 5 razy czujniki,wymieniłem licznik sprawdzałem kable mierzyłem cisnienie...I dalej piszczało nikt nie mógł mi pomóc...Az podłaczyłem kabeel do masy i juz 3 miesiące nie pika,nie piszczy a autko chodzi idealnie....:)
Moglibyście mi powiedzieć gdzie jest czujnik ciśnienia oleju ? Głupia sprawa ale w mk2 były jeden obok drugiego. Teraz żółty od temp jest a drugiego nie ma - zaślepione miejsce. Czyli gdzie teraz go szukać ?
gaceq, w silniku 1.8 AAM i ADZ, podejrzewam że też w ABS wszystkie 3 czujniki powinny być w podstawie filtra oleju, przynajmniej jest tak w ADZ I AAM, jak masz MFA to masz wszystkie 3 jak nie masz MFA to masz tylko 2, które są naprawdę w bliskim sąsiedztwie