logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Kontrolka oleju, gdzie jakie czujniki?
Autor Wiadomość
adrian5 

Silnik: AEA
Wysłany: 2010-03-06, 16:15   

To piszczenie to jest najczęstrzy problem golfów, wystarczy przeglądnąć fora. Pewnie to w mniejszości golfów nie piszy:) Mi to piszczało od kupna auta- 3,5 roku temu, postanowiłem z tym nic nie robić tylko odłączyć czujnik (podpiąć pod masę) i był to dobry wybór, bo auto działa idealnie już 3,5 roku i woogle nie bierze oleju, a jak niedawno sprawdzałem podłączając spowrotem czujnik to dalej piszczy. Biorąc pod uwagę tak dużą liczbę golfów z tym problemem coś musi być na rzeczy, myślę, że to jest w większośći przypadków nic poważnego. A VW powinien zrobić akcję serwisową bo to ogólny problem Mk3.
Ostatnio zmieniony przez adrian5 2010-03-06, 18:05, w całości zmieniany 1 raz  

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 1.8 Bon Jovi 90PS
Wysłany: 2010-03-06, 17:35   

mi sie włącza pikanie jak jade ponad 100 przez jakies 15 minut i potem zejde na cykl miejski, to wtedy zapika, zmienie bieg na nizszy i przestaje.W poniedziałek jade do mechanika co mi panewki wymienial i niech kombinuje,skoro nie naprawil a ja kase wywalilem :evil:

[ Dodano: 2010-03-06, 17:37 ]
adrian5 napisał/a:
A VW powinien zrobić akcję serwisową bo to ogólny problem Mk3.
raczej nie zrobi akcji do samochodow produkowanych ponad 10 lat temu po gwarancji :lol:

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

adrian5 

Silnik: AEA
Wysłany: 2010-03-06, 18:43   

darkmen21 napisał/a:
mi sie włącza pikanie jak jade ponad 100 przez jakies 15 minut i potem zejde na cykl miejski, to wtedy zapika, zmienie bieg na nizszy i przestaje.W poniedziałek jade do mechanika co mi panewki wymienial i niech kombinuje,skoro nie naprawil a ja kase wywalilem :evil:

[ Dodano: 2010-03-06, 17:37 ]
adrian5 napisał/a:
A VW powinien zrobić akcję serwisową bo to ogólny problem Mk3.
raczej nie zrobi akcji do samochodow produkowanych ponad 10 lat temu po gwarancji :lol:

Mi dokładnie tak samo się włączało (i właśnie włączałoby się teraz też gdyby nie był czujnik odłączony). To musi być nic poważnego, bo jak mówię- auto mi działa bez najmniejszego problemu już 3,5 roku.

darkmen21 

Wysłany: 2010-08-11, 07:56   

Byłem wczoraj na kolejnym pomiarze ciśnienia, które robił koleś na moich oczach, na wolnych obrotach nie spadł poniżej 0,75, na wyskoich non stop prawie 6, a kontrolka non stop piszczy, z resztą podczas pomiru też piszczała, pomimo tego że ciśnienie było 6 :szok:

może mam pomylone miejsca tych czujników, skoro ciśnienie jst ok...

Kupiłem w serwisie VW ori czujniki, niebieski ma zakres od 0,3-1,3chyba, gdzie on ma być wręcony bliżej komory silnika czy biały bliżej komory??
może mam pomylone miejsca tych czujników, skoro ciśnienie jst ok...

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

kantor98 

Silnik: 1400
Wysłany: 2010-08-15, 09:48   Kontrolka

Witam..Ja tez to miałem..Wywaliłem w brut kasy wymieniłem chyba z 5 razy czujniki,wymieniłem licznik sprawdzałem kable mierzyłem cisnienie...I dalej piszczało nikt nie mógł mi pomóc...Az podłaczyłem kabeel do masy i juz 3 miesiące nie pika,nie piszczy a autko chodzi idealnie....:)

gaceq 

Silnik: 1,8
Wysłany: 2010-08-19, 11:59   

Moglibyście mi powiedzieć gdzie jest czujnik ciśnienia oleju ? Głupia sprawa ale w mk2 były jeden obok drugiego. Teraz żółty od temp jest a drugiego nie ma - zaślepione miejsce. Czyli gdzie teraz go szukać ?

darkmen21 

Wysłany: 2010-08-19, 13:02   

gaceq, w silniku 1.8 AAM i ADZ, podejrzewam że też w ABS wszystkie 3 czujniki powinny być w podstawie filtra oleju, przynajmniej jest tak w ADZ I AAM, jak masz MFA to masz wszystkie 3 jak nie masz MFA to masz tylko 2, które są naprawdę w bliskim sąsiedztwie

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu