odpalasz auto popuszczasz sruby od aparatu zaplonowego i go ustawiasz(przekrecasz) slychac po tym jak silnik chodzi czy zmienia sie polozenie zaplonu aha najlepiej zaznasz srubokretem stare polozenie robiac krske zeby w razie czego powrocic do pierwotnego polozenia aparatu
Silnik: One Four ;) Pomógł: 10 razy Wiek: 26 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 698 Skąd: Katowice / Siedlce
Wysłany: 2008-04-28, 12:12
ImperfectCell napisał/a:
odpalasz auto popuszczasz sruby od aparatu zaplonowego i go ustawiasz(przekrecasz) slychac po tym jak silnik chodzi czy zmienia sie polozenie zaplonu aha najlepiej zaznasz srubokretem stare polozenie robiac krske zeby w razie czego powrocic do pierwotnego polozenia aparatu
Może przyda się jakaś fotka które to są śruby i jak wygląda? Silnik 1,4
w 1,4 wyglada to tak samo jak w 1,6 chyba wiec pokaze Ci jak u mnie to wyglada bo ja mam 1,6 czerownymi strzalkami oznaczylem dwie sruby, przykladowa kreske z oznaczeniem polozenia i w jakim kierunku obracamy aparat
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 180 Skąd: 64-100 Leszno
Wysłany: 2008-04-28, 16:04
Witam .Z tym kręceniem aparatem zapłonowym to bym się wstrzymał.Przyczyna może być inna bo jak napisałeś po odpaleniu wszystko jest ok.Sprawdz świece/przewody zapłonowe/może to jakiś czujnik temperatury?