Silnik: 1.8GT Pomógł: 23 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 352 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-22, 21:41
nie zgodze sie z Toba kamil bo czujnik halla jak jest padniety to wlasnie gasnie podczas jazdy tez.A wlasnie w tych silnikach najczesciej te czujniki padaja moze sprawdzic cewke ale na 89procent to to
Silnik: 1.8GT Pomógł: 23 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 352 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-22, 22:12
tak tyle ze jak pod kompa sie podlacza to zazwyczaj nie wykrywa wady czujnika halla tylko zazwyczaj bledy innych urzadzen,(tak bylo u mojego kumpla w 1.6 tez)
sam mialem taki problem ze odpalajac zimne auto chodzil jak marzenie, jak tylko sie zagrzal to zaczynal nie rowno pracowac, jak sie troszke bardziej zagrzal (nie osiagnal jeszcze temp roboczej 90 st) to gasl, niewazne czy na postoju czy na 5 biegu przy 160km/h. powodem byl uszkodzony czujnik halla, co najsmieszniejsze vag tego nie wykrywa...
[edit]
po zjechaniu na pobocze i odczekaniu 10 - 20 min jak silnik ostygl znow chodzil jak marzenie, do czasu ...
Silnik: 1.6
Wysłany: 2008-05-03, 07:54
Witam mam ten sam problem co kolega mianowicie moj golf gaśnie w czasie jazdy chciałbym się dowiedzieć gdzie znajduje się ów czujnik halla i jak rozpoznać że jest uszkodzony
koledzy pomóżcie mam golfa 3 i zaczęły sie komplikacje między innymi takie
- zaczoł mi gasnąc podczas jazdy wymienilem cewke i nie pomogło odpielem radio i jakos jezdze czy to wina radia?
- gdy jade dluzej na stalym biegu nie zwiekszajac predkosci i zwolnie chcac przyspieszyc zaczyna nim szarpac
- na wolnych obrotach gdy jest zimny chodzi czysciutko gdy sie nagrzeje zaczynaja obroty skakac nie duzo ale potrafia spasc na do 200 obr/min i wracaja po chwili do normy
Jesli ktos moze mi pomoc to prosze piszcie pozdrawiam i zgory dzieki
witam mam taki sam problem a autem... ze gasnie w czasie jazdy...
wlasnie tez myslalem ze to czujnik halla ale teraz jestem bardziej za przekaznikiem bo juz go kiedys mialem wymienianego tylko ze w tedy nie chcial w ogole odpalic... wymiana czujnika halla kreci sie w granicach 400zl a za kostke przekaznika to juz groszowe sprawy wiec lepiej wymienic pierw zaczac od tanszych rzeczy... ja tak z reszta zamierzam zrobic