Witam!
Jestem posiadaczem golfa 3, 1,6, pełny wtryk i mam nastepujacy problem. Po każdej nocy od ostatniego tygodnia przy próbie odpalenia silnik wstaje na 3-4 sekundy normalnie, potem gaśnie. i tak cały czas dopóki nie dodam mu gazu i nie przejade 1-2 kilimetry. Podczas jazdy bardzo często szarpie, utrzymanie nim stałej prędkości graniczy z cudem, Przy hamowaniu zwłaszcza rano potrafi zgasnąć, nawet przy predkosci 30km/h. Na luzie kiedy bedzie juz rozgrzany potrafi zwalniac obroty, ze az prawie gasnie i podnosi do normalnych i tak cały czas, słychać to nawet podczas jazdy. Są momenty, że silnik pracuje idealnie, ale w tej chwili to rzadkość..
Jakieś pomysły?
Co mogę sam sprawdzić i w jaki sposób?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
baniors napisał(a):Świece wiem gdzie są, tylko powiedz mi jak spradzic:)
moze napisz ile km temu je wymieniales ...
baniors napisał(a):Jak wygląda kopuła i również jak ją przetestowac?
od swiec ida kable i one wlasnie trafiaja do kopulki
otwierasz ja i tam w srodku jest taki palce i sprawdz jak wyglada ten palec i jak wygladaja takie zlote styki w kopulce... tylko pozniej zaloz ja tak samo no i najlepiej nie zdejmuj kabli z kopulki bo jak pomylisz to bedziesz mial problem.
Musi byc tak samo zalozona
czyli zaznacz sobie jakos olowkiem czy cos
tak to wyglada...
http://www.allegro.pl/item822929621_kop ... wagen.html
-

K@mil - POMOCNIK

ja miałem taki problem po założeniu gazu komputer wysyłał błąd i zalewało samochód benzyną zły odczyt był z sondy lambda więc jeśli nie masz LPG to może sonda lambda ci pada, pojedz do mechanika niech ci podłączy pod Vaga i powinno znaleźć błąd
- PabloSBT
- Members
, ja tak miałem w silinku AAM 1.8, wymieniłem aparat i hulał jak dzikiCzyzyk_nt napisał(a):Miałem kiedyś podobne schizy ale w golfie 1.4 , sprawę załatwiła wymiana aparatu zapłonu
chyba ze jest juz czarne, to bedziesz wiedział co jest grane.K@mil napisał(a):zlote styki w kopulce
A powiem ci jeszcze ze jak mialem forda scorpio 2.0, to miałem identycznie i winny był silniczek krokowy,ale szczerze mowiac nie wiem czy to jest wgolfie

-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
jesli auto odpala to silniczek krokowy działa jak nalezy.
U kolegi był podobny problem, odpalał, szarpało nim jak cholera, kable zapłonowe wyglądały całkiem nieźle, dopuki ich nie dotknąłem na odpalonym silniku(zresztą u siebie kiedyś tez miałem takie cuda), jak sie nagrzeje silnik to wigoć z układu zapłonowego odparowuje i problem znika, (do czasu wjechania w sporą kałuże albo sporej ulewy
)
Aparat zapłonowy bym zostawił w spokoju, też wymienialem czujnik obrotów który sie okazał być sprawny całkowicie, jedynie kable, rozdzielacz i palec rozdzielacza.
U kolegi był podobny problem, odpalał, szarpało nim jak cholera, kable zapłonowe wyglądały całkiem nieźle, dopuki ich nie dotknąłem na odpalonym silniku(zresztą u siebie kiedyś tez miałem takie cuda), jak sie nagrzeje silnik to wigoć z układu zapłonowego odparowuje i problem znika, (do czasu wjechania w sporą kałuże albo sporej ulewy
)
Aparat zapłonowy bym zostawił w spokoju, też wymienialem czujnik obrotów który sie okazał być sprawny całkowicie, jedynie kable, rozdzielacz i palec rozdzielacza.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
no może tak być, a nie musi, nie mowie tu o całkowitym padnieciu,ale o znacznym zanieczyszczeniu, miałem ten sam problem w 2 samochodach co kolega pisze i oba dotyczyly własnie EGRa.KristoF napisał(a):jesli auto odpala to silniczek krokowy działa jak nalezy.
JAk juz kolega sprawdzi wszytko inne i ndala bedzei problem to to nie zaszkodzi sprawdzic i krokowy silnik
-

darkmen21 - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: cabrio
to wina kabli i kopolki , nalezalo by ich wymienic po 60 tysiach bo pozniej sa roznego rodzaju problemy ktorych nie rozumiemy i komuterek lapie bledy
- marcin13110
- Berbeć
• Strona 1 z 1