Witam moj golf 1.6 75km pełna szpryca mam problem tego typu iż ciężko mi odpala a jak juz odpali to łapie bardzo niskie obroty lub troche wieksze i w ostateczności gaśnie
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-24, 19:48
zdejmij wtyczkę z czujnika 4-pinowego po prawej stronie silnika ( pod kopułką ), potem spróbuj uruchomić. Jak silnik odpali od strzała to masz ten czujnik do wymiany, on odpowiada za dawkowanie paliwa w zależności od temp. płynu.
Ostatecznie brudna przepustnica.
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Silnik: 2.0 ADY Pomógł: 27 razy Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 893 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2012-01-25, 01:31
hall raczej nie, jak hall zaczyna szwankować to raz działa raz nie, w silnikach bez czujnika położenia wału w bloku jak hall nie poda sygnału silnik nie odpali nawet
Silnik: 1,6 75 km AEE Pomógł: 11 razy Wiek: 21 Dołączył: 16 Paź 2011 Posty: 610 Skąd: Pisz- NPI
Wysłany: 2012-01-25, 10:08
to nie hall ani nie czujnik tylko przepustnica miałem to samo długo kreci i wysokie obroty.
spróbuj jeszcze tak włacz zapłon az sie kontrolki zapala poczekaj 30 s wyłacz i włacz i tak ze 2 razy . odpal silnik jak odpali dobrze to cos z przepustnica.
_________________ Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nie pomogło czyszczenie przepustnicy wyjołem cała przeczysciłem troszke lepiej ale nadal nie zimnym gasnie musze na gazie trzymac a jak sie rozgrzeje to nie gaśnie juz ale za niskie obroty ma ledwo zipie ale chodzi.