Witam posiadam Golfa 3 1.6 75km (abu) pytanie moje brzmi gdzie znajduje sie filtr paliwa w tym modelu??i oczywiscie pytanie brzmi czy jest on prosty w demontażu??
bąku chyba nie wymieniałeś filtra nigdy w golfie lewarek jest dla samobójców a kładzenie się pod auto w ogóle nie wchodzi w rachubę bo jest tam za ciasno po za tym w jaki sposób odkręcisz zapieczoną a bardziej zardzewiałą śrubę tym bardziej że jest ona skierowana w drugą stronę czyli w stronę kierowcy:)...u mnie gościu miał auto na podnośniku i trochę się namęczył zanim to odkręcił po za tym 10 zł i tyle zachodu mnie to kosztowało szkoda zdrowia ....
Silnik: 1.6AEA Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 93 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-31, 08:07
Cytat:
bąku chyba nie wymieniałeś filtra nigdy w golfie lewarek jest dla samobójców a kładzenie się pod auto w ogóle nie wchodzi w rachubę bo jest tam za ciasno po za tym w jaki sposób odkręcisz zapieczoną a bardziej zardzewiałą śrubę tym bardziej że jest ona skierowana w drugą stronę czyli w stronę kierowcy:)...u mnie gościu miał auto na podnośniku i trochę się namęczył zanim to odkręcił po za tym 10 zł i tyle zachodu mnie to kosztowało szkoda zdrowia ....
wymianiałem i to zaraz po kupnie auta i nie przy użyciu kanału tylko auto było podlewarowane i jakoś zyje stary
_________________ pierwszego dnia było powietrze
drugiego dnia powstał volkswagen
Silnik: 1.6AEA Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lip 2007 Posty: 93 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-10-31, 08:11
poza tym filtr paliwa 30zł nowe opaski zaciskowe na przewody doprowadzajace paliwo 2zł montaż filtra 5-10min, satysfakcja że samdłubiesz przy golfie bezcenne
_________________ pierwszego dnia było powietrze
drugiego dnia powstał volkswagen
haha dokladnie baku a co do srob to troche wd40 i po problemie do tego trzeba dobre klucze w sensie ze z przedluzka i juz mamy po sprawie ja tam spod lewarka wymienialem vffiltr i jestem gosc ;d
ja też wymieniałem na lewarku ale jak chcesz też tak wymieniać to dobrze zabezpiecz auto popodkładaj jakieś klocki i nie przesadzajcie ze 5min i po robocie ja to robiłem z pół godziny bo mały kłopot jest z zabezpieczeniami pod nakretkami
Witam. A jak sobie poradziliscie z wyciekajacym paliwem z przewodu po odczepieniu go od filtra Jeszcze nie wymienialel filtra ale za dwa dni wlasnie sie tego podejme. I wlasnie paliwo znajdujace sie w baku to jedyny maly problem ktory mnie trapi...