witam wszystkich ! mam taki maly problem zauwazylem ze podczas jazdy powyzej 60 km/h a przodu auta wydobywa sie szum a raczej takie delitakne buczenie ! chyba z przedniego lewego kola ale nie jestem tego pewnien ! co ciekawe dzwiek ten jest cykliczny i powtarza sie w rownych odstepach ! wiem ze mam krzywa koncowke drazka kierowniczego ! czy moze miec to cos z tym wspolnego tak sie wlasnie zastanawiam ! wydaje mi sie ze ten dzwiek przenosi sie i autko delikatnie drzy tzn czuc to poniewaz drgania sie roznasza po podlodze ! co WY na to moze nie zbyt zgrabie to opisalem ale bede wdzieczny za jakies sugestie ! z gory dziekuje !
a zbieznosc ustawiales?? nie masz czasem wyjechanych klocków lub krzywej tarczy hamulcowej posprawdzaj lepiej moze to przez to ten cykliczny dzwiek tez moze byc łozysko
ja wymienialem oba na przód cena jednego 29 zł na tył 20 zł z tyłu bezproblemowo na przód wskazany sciagacz ja sam sobie dorobiłem w robocie w jedna strone wykrecam sruba łozysko stare a w odwrotnna wkrecam nowe nie wiem ile moze wziasc mechanik z 50 zł wiecej pewnie nie za jedno
tam trzeba wyciągnąć piaste odkrecić jażmo z klockami i zdjąć tarcze i wycisnąć to łożysko i to wszystko a koszt to różne ceny są SKF tak do 90 zł sa jakieś tam za 30, 50 ale lepiej cos droższego założyć i żeby to sobie pojeździło
ja na tych za 29 zł przód i 2o tyl zrobiłem 10 tys i nic nie szumialo i nie musiały byc za 90 jak piszesz zalezy jak załozysz zreszta twoja sprawa dla mnie mozesz kupic i za 900 zł i tez pojezdzisz