logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Duży szum podczas jazdy
Autor Wiadomość
bejker72 

Silnik: 1.6 CL 75 km
Wysłany: 2012-01-30, 17:06   Duży szum podczas jazdy

Witam wszystkich ostatnio zauważyłem coś bardzo nie pokojącego w moim golfie III. Mianowicie zaczęło się jak było jeszcze ciepło: jadąc samochodem w jakimś momencie dobiegał z przodu duży pisk coś w rodzaju szumu i jak delikatnie przyhamowałem to ustawało, od niedawna dzieje się to samo tylko słychać to jeszcze głośniej i bardzo długo, zauważyłem że najczęściej pojawia się ten dźwięk jak najadę na jakąś dziurę(ale nie zawsze) i największe objawy są jak silnik jest zimny, jak się dobrze nagrzeje to dalej jest ten hałas ale nie taki długi żeby przestało hałasować to muszę dobrze przyhamować a nawet się zatrzymać, dźwięk dobiega tak jak by z lewej strony. Byłem u mechanika i myślałem że to łożysko w przodzie ale ono by cały czas szumiała i jednak to nie łożyska, mechanik podejrzewał że może być to czujnik prędkości ten który jest w skrzyni biegów ale wymieniliśmy na inny odpięliśmy go wyciągnęliśmy tą plastikową część z środka i to nie pomogło, wykluczyliśmy też skrzynie ponieważ jak był ten hałas to zmieniałem biegi luzowałem go a hałas się nie nasilał ani nie zmieniał, samochód wydaje takie dziwne objawy jak jedzie i to nie zawsze na postoju nic nie słychać.

nolan22 
german style

Silnik: 1.9 TDI klekot
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2012-01-30, 18:32   

mozesz mniec czasami łozysko w kole do wymiany bo łozysko robi szum czym bardziej wyrobione bardziej szumi oraz tez troche mogą ci szumiec oponki

bejker72 

Silnik: 1.6 CL 75 km
Wysłany: 2012-01-30, 19:33   

Opony całkowicie inaczej szumią podobnie do łożyska, dzwonił do mnie mechanik i mówił że jak kiedyś wymienialiśmy prawe tylnie łożysko to piasta była w miejscu łożyska przyjechana i mówił że może być problem, jutro podniosę koło i zobaczę czy są luzy jak tak to piasta do wymiany, ale dziwi mnie że to z przodu słychać

nolan22 
german style

Silnik: 1.9 TDI klekot
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 2012-02-01, 19:13   

to może to piasta tak szumi ?

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu