witam.posiadam golfa 3 1.6 benzyna.palił nie cale 7l/100km.a od kilku dni spalanie jest bardzo duze 16l/100km przy normalnej jezdzie.kto mi powie co mogło sie stać ? z góry dzieki pozdro
uuu tyle to na prawdę dużo
Ale u mnie też tak jest raz komputer pokazuje w normie 9l a raz 15l albo więcej
Więc według mnie nie ma co się martwić co pokazuje komputer
chyba ze to sprawdziłeś nie posługując sie komputerem
tak własnie sprawdzilem to bez komputera wlałem 4 litry do zboirnika i zrobiłem jedynie 25 km i samochod zgasł a wiem ze z powodu braku paliwa bo to sparwdzilem.Silnik pracuje normalnie nic nie stracil mocy jezdzi sie tak jak przedtem tylko dlaczego teraz tyle spala?Moze ktos wie czym to jest spowodowane??
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-06-25, 23:14
w waszych silnikach jest coś takiego- czujnik temperatury w krućcu wodnym to jest inaczej mówiąć czujnik systemowy. one sie chrzanią. - wam na zegarze pokazuje temperaturę 90st. a w rzeczywistosci ten czujnik podaje inna temp do komputera - czyli 70st. i w tym monecie komputer sobie mysli- silnik jeszcze nie jest nagrzany wiec trzeba utrzymać dawkę zwiekszona w paliwo - dlatego moze wam tyle palić RADA: pojechac pod komputer z rozgdzanym silnikiem i diagnosta niech sprawdzi rzeczywistą temperature siilnika komputerem. to standard w silnikach VWejowskich