Wysłany: 2008-03-11, 22:25 cos nie tak z obrotami czy co?
Witam, mam problem taki otóż, jak jest zimny silnik taki bardzo zimny to jak odpale auto, to mojego Golfika strasznie dusi na bęzynie, tak chodzi jakby cos mu odcinaka na krotkie chwile paliwo i tak chodzi dziwnie bardzo i musze go gazowac zeby mi nie zgasl, jakl juz silnik sie rozgrzeje to chodzi jak powinnien, dodam ze na zimnym silniku mam 300 obrotow a na rozgrzanym mam za duzo tak 1600 obrotow, dodam ze mam inslatacje LPG ale gaz dobrze chodzi i jak troche pochodzi na zimnym silniku autko i jak przelacze na gaz to juz normnlanie chodzi, wymienilem pompe paliwa i filter paliwa ale niestety nie dalo to rezultatu, czy to moze byc wina Silnika Krokowego czy przepustnicy bo z tego co wiem przepustnica jest odpowiedzialna za niskie obroty?? pomóżcie z gory dzieki
napster, uli dobrze pisze ale sprawdz tez przepustnice
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
a jak ma sie strumienice zamiast katalizatora to czy dziala poprawnie sonda lambda? no mi sie szczerze tez wydaje ze przepustnica, bylem u mechanika powiedzialem co i jak mu a on do mnie no to przepustnica poszla ale nie wiem, narazie nie moge jechac na komputer bo u mnie w miejscowosci sa aktualizowane i trzeba czekac 2 tygodnie ..
Silnik: 1.8i B + GAZ / GT Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 79 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2008-03-13, 22:56
Mooooocnooo podłączam się pod temat, znalazłem bardzo podobne objawy do kolegi, proszę o pomoc! (mój problem to temat: Silniki benzynowe » Benzyna - mega spalanie, lpg - ok. Wtrysk? rozjechany komp?) Pozdrówka 4all.
heh, wiecie co to bylo, teraz mam obroty dobre i nic sie nie dzieje, zadna przepustnica, zadna sonda ani swiece no nic, tylko na czujniku kotry byl przy silniczku krokowym i tam gdzie jeszcze idzie ta linka od gazu to jak odczepilem czujnik to w srodku byl olej a nie mam pojecia skad sie on wzial tam ale po przeczyszczeniu wszystko wrocilo do normy.