Witam, cieknie mi olej z tynej części silnika, uszczelki zostały wymienione a wyciek nie znikną.
Nie mogę nawet zlokalizować gdzie jest wyciek. Jak ktoś wie niech napisze, bo mi już ręce opadają.
mysle ze dobrym sposobem jest zakup jakiegos srodka do czyszczenia silnika i wtedy jak bedziesz mial czysciutkli silniczek to bez trudu zczaisz gdzie sie leje
_________________ my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Silnik: 16 Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 240 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-05-06, 08:49
miałem podobnie co tydzien musiałem dolewac ok 200 oleju wymieniłem uszczelke pod głowica a ciekło dalej myslałem ze moze mzm zbyt rzadki olej ale okazało sie ze nie a przyczyna była banalna poprostu poluzował sie cybant na wezyku w misce olejowej i jak motor pracował to gubił olej ---sprawdz czy tez tak niestało sie u ciebie ---pozdrawiam
HEJ! Niedawno miałem podobny problem. Ciekło strasznie po silniku. yślałem, ze to spod uszczelki. Otórz nie. Odpaliłem go. I patrzę. A tu strużką walił się olej z... czujnika ciśnienia oleju. Znajdziesz go po lewej stronie z tyłu silnika tuż nad świecami.
Silnik: 16 Pomógł: 3 razy Wiek: 31 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 240 Skąd: warszawa
Wysłany: 2008-05-06, 08:55
u mnie byl wezyk ale jak masz wyciek z tyłu to moze zle spasowane uszczelki masz albo jakies niewielkie pekniecie bloku silnika i pod wpływem pracy gubi olej??