Wysłany: 2008-06-13, 15:21 autko w gazie parę pytań
Witam , Golfik jest moim pierwszym autem które ma instalacje lpg , mam pytanie odnośnie mojego przełącznika do gazu wygląda on tak :
pęknięta jest ta obwódka i ,,lata" cały ten przełącznik ale tym się nie martwcie zrobię to
mam pytanie odnośnie tych diod czy one odzwierciadlają poziom gazu ? bo kiedy napełniłem na full to swieciły się wszystkie , teraz trochę pojeździłem jedna zgasła więc logicznie myśląc tak jest:) i teraz główne pytanie , czy jeśli przełączę na pozycje 1 to auto będzie chodziło na PB ? bo jest obecnie na pozycji 2 i odpalam na paliwie bo gdy dodam gazu słyszę ,,pstyknięcie" i przełącza się na LPG ,a co zatem daje pozycja 0 ?
proszę o cierpliwość gdyż jestem nowy użytkownikiem LPG tak więc nie besztajcie mnie , pozdrawiam
Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1106 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2008-06-13, 15:25
pozycja 1 kolego to jest za auto jest cały czas na BP W pozycji 0 auto odpala na gazie a w pozycji 2 auto odpala na BP i po przekroczeniu 2 tys obrotów przełacza się na gaz umnie tak jest
Co do diod to w twoim przypadku tak jak napisales odzwierciedlaja stan gazu... u mnie jest troszkie inaczje mam czerwona diode i jesli gazu jest juz na dnie to ona sie zapala pzdr.
z tym poziomem gazu w butli to jest tak, że z kim gadam to każdy już na to nie patrzy bo to po przejechaniu niecałych 100 km pokazuje rezerwę... więc nikt się tym nie przejmuje.. ja zawsze zeruję liczni TRIP po zatankowaniu do pełna i wiem ile przejechałem na gazie i kiedy zatankować